Ήξερες ότι υπάρχει μουσείο αφιερωμένο στα Lego;

2023-01-15

Γράφει η Ξανθούλα Νταναβάρα 

Σήμερα θα σας ταξιδέψω σε ένα ξεχωριστό μουσείο. Σε ένα μουσείο που μπορούν να επισκεφτούν μικροί και μεγάλοι και να γίνουν ένα όλοι! Ας πεταχτούμε μέχρι το Billund της Δανίας. Το μέρος, όπου πρωτοδημιουργήθηκε πριν από 90 χρόνια, το αγαπημένο παιχνίδι πολλών παιδιών, τα Lego.

Tο LEGO House έχει ύψος 23 μέτρων και προσλαμβάνεται ως ένας χώρος συνάντησης του κόσμου, και ειδικά της τοπικής κοινωνίας, και ως κέντρο εμπειρίας. 21 επικαλυπτόμενα 'γιγάντια τουβλάκια' τοποθετούνται σαν μεμονωμένα κτίρια, πλαισιώνουν ένα τετράγωνο LEGO 2.000 m2 που φωτίζεται μέσα από τις ρωγμές και τα κενά μεταξύ των όγκων.

Διαθέτει τέσσερις ζώνες εμπειρίας διαφορετικού χρώματος, καθεμία από τις οποίες προσφέρει μια ποικιλία δραστηριοτήτων εστιασμένων σε μια συγκεκριμένη αναπτυξιακή ικανότητα: Κόκκινο για το δημιουργικό, Μπλε για το γνωστικό, πράσινο για το κοινωνικό και κίτρινο για το συναισθηματικό. Όλα είναι διαδραστικά, ενδυναμωτικά και διασκεδαστικά για όλες τις ηλικίες.

Το Lego House φιλοξενεί επίσης το Μουσείο Lego, μια έκθεση επισκεπτών που παρουσιάζει σετ Lego που έχουν κυκλοφορήσει σε όλη την ιστορία της εταιρείας. Στη Συλλογή Ιστορίας στον κάτω όροφο, οι επισκέπτες μπορούν να "βυθιστούν" στη μακρόχρονη ιστορική πορεία της εταιρείας. Το συγκρότημα είναι επίσης το σπίτι του Lego Vault, το οποίο βρίσκεται κάτω από την πλατεία Lego και προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την πρώτη κλειστή έκδοση κάθε σετ Lego που έχει παραχθεί στην ιστορία της εταιρείας.


Επίσης στη κορυφή του κτιρίου βρίσκεται η Masterpiece Gallery , μια συλλογή από τις αγαπημένες δημιουργίες των θαυμαστών LEGO που αποτίουν φόρο τιμής στην κοινότητα LEGO. Η γκαλερί είναι η τοποθεσία τριών μεγάλων μοντέλων δεινοσαύρων, το καθένα κατασκευασμένο από διαφορετικό σύστημα τούβλων Lego, Duplo, System και Technic. Οι δεινόσαυροι έχουν ύψος τρία μέτρα και κατασκευάστηκαν από 50.000 έως αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες κομμάτια.