«Ιστορία της Ελλάδας του 20ού αιώνα» από το ΠΙΟΠ

2021-05-25

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει όψεις της ιστορίας της Ελλάδας στον 20ό αιώνα, σε μια σειρά σύντομων συζητήσεων (podcasts) με μελετητές της ιστορίας και του πολιτισμού της.

Στο τρίτο επεισόδιο της σειράς, ο κ. Σωκράτης Πετμεζάς, καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, κάνει λόγο για τον πρωτογενή τομέα παραγωγής. Στη διάρκεια της συζήτησης καταγράφονται οι βασικές χρονικές τομές στην εξέλιξη της αγροτικής παραγωγής στην Ελλάδα του 20ού αιώνα. Αναφέρονται τα κύρια προϊόντα, οι βασικές περιπέτειες του αγροτικού κόσμου, οι σχετικές κρατικές πολιτικές, τα διαρκέστερα χαρακτηριστικά και τα διαχρονικά προβλήματα του τομέα. Αναλύεται, επίσης, η σημασία που είχαν φαινόμενα όπως η αυτάρκεια, η κατοχή κλήρου, η αγροτική πίστη, η συνεταιριστική οργάνωση, η εξειδίκευση και η εκμηχάνιση, η μέση ηλικία του αγροτικού πληθυσμού και η αγροτική έξοδος, η μεταποίηση και η καινοτομία.

Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, 17778, Ταύρος

Τ.: 210 3418051 | www.piop.gr


Πηγή: Newsletter

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Τα νέα της εβδομάδας

Οι έρευνες στον τομέα των μουσείων δείχνουν ότι το κοινό γίνεται ολοένα και πιο απαιτητικό αναφορικά με την ποιότητα της εξυπηρέτησης, ανεξάρτητα από το είδος του μουσείου. Η ανταπόκριση στις ανάγκες των επισκεπτών είναι βασικό στοιχείο και πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν από όλους τους φορείς.

Before composer Ludwig van Beethoven died on March 27, 1827, it was his wish that his ailments be studied and shared so "as far as possible at least the world will be reconciled to me after my death."Now, researchers have taken steps to partially honor that request by analyzing Beethoven's DNA from preserved locks of his hair and sequencing...

Ένα σπάνιο και πολύχρωμο είδος αράχνης που μοιάζει με ταραντούλα εντοπίστηκε στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας. Το συγκεκριμένο είδος αποτελεί αντικείμενο εκτεταμένου ερευνητικού προγράμματος από το 2017, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο «Journal of Arachnology».