Ημερίδα: «Το αποτύπωμα της Επανάστασης του 1821, στην Κοινωνία, την Τέχνη και τον Πολιτισμό»

2021-10-06

Ημερίδα διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων με θέμα «Το αποτύπωμα της Επανάστασης του 1821, στην Κοινωνία, την Τέχνη και τον Πολιτισμό» στο πλαίσιο της Έκθεσης του ΕΕΤΕ στην Πάτρα «1821-2021: 200+, Προς Επισκευήν Ολομελείας» μια διαφορετική προσέγγιση της ελληνικής επανάστασης από τους εικαστικούς του σήμερα.
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, στις 5.30 μ.μ., στην Αγορά Αργύρη, Αγίου Ανδρέου 12, στην Πάτρα.
Το ΕΕΤΕ θα εκπροσωπηθεί με εισήγηση από το μέλος της Εφορίας Γλυπτικής και μέλος της Ομάδας Εργασίας για την Έκθεση, Αντώνη Μυρωδιά, η οποία έχει τίτλο: «η εικαστική παραγωγή για τον Αγώνα, κατά τον 19ο αιώνα, και η συμβολή της στη συγκρότηση της εθνικής ταυτότητας».
Η ημερίδα θα μεταδοθεί μέσω live streaming από τα κανάλια YouTube του Δήμου Πατρέων και του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πάτρας.


Πηγή: Δελτίο Τύπου

Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

Τα νέα της εβδομάδας

Για έκτη χρονιά, στο πλαίσιο νέου τριετούς προγράμματος (2020-2022), συνεχίσθηκε η υποβρύχια έρευνα στις ανατολικές ακτές της Σαλαμίνος, με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Εναλίων Αρχαιολογικών Ερευνών (Ι.ΕΝ.Α.Ε.) και την Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων (Ε.Ε.Α.) του ΥΠΠΟΑ, υπό την διεύθυνση της Δρος Αγγελικής Γ. Σίμωσι, Προϊσταμένης της ΕΦΑ Ευβοίας, και...

Be part of shaping the 2022 edition of NEMO's European Museum Conference "Innovation begins within - Resilient museums in times of disruption" by submitting a proposal to the Museum Slam on failures and/ or for a workshop session. Proposals are welcomed until 31 May 2022.