Ημερίδα: «Το αποτύπωμα της Επανάστασης του 1821, στην Κοινωνία, την Τέχνη και τον Πολιτισμό»

2021-10-06

Ημερίδα διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων με θέμα «Το αποτύπωμα της Επανάστασης του 1821, στην Κοινωνία, την Τέχνη και τον Πολιτισμό» στο πλαίσιο της Έκθεσης του ΕΕΤΕ στην Πάτρα «1821-2021: 200+, Προς Επισκευήν Ολομελείας» μια διαφορετική προσέγγιση της ελληνικής επανάστασης από τους εικαστικούς του σήμερα.
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, στις 5.30 μ.μ., στην Αγορά Αργύρη, Αγίου Ανδρέου 12, στην Πάτρα.
Το ΕΕΤΕ θα εκπροσωπηθεί με εισήγηση από το μέλος της Εφορίας Γλυπτικής και μέλος της Ομάδας Εργασίας για την Έκθεση, Αντώνη Μυρωδιά, η οποία έχει τίτλο: «η εικαστική παραγωγή για τον Αγώνα, κατά τον 19ο αιώνα, και η συμβολή της στη συγκρότηση της εθνικής ταυτότητας».
Η ημερίδα θα μεταδοθεί μέσω live streaming από τα κανάλια YouTube του Δήμου Πατρέων και του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πάτρας.


Πηγή: Δελτίο Τύπου

Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

Τα νέα της εβδομάδας

Υπάρχουν πολλά είδη τέχνης και όπως είναι γνωστό ο κινηματογράφος είναι ένα από αυτά, η αποκαλούμενη έβδομη τέχνη, και συνυπάρχει με τη γλυπτική, τη ζωγραφική, τον χορό, την αρχιτεκτονική, τη μουσική και τη λογοτεχνία. Βέβαια, όπως φαίνεται στην ταινία «Μαρία Αντουανέτα» του 1938, οι τέχνες αλληλοσυνδέονται, καθώς βοηθήματα για τη δημιουργία της...

Newtown Jerpoint is located west of the Cistercian Jerpoint Abbey and was first incorporated as a borough in the early 13th century. The town was situated on the main crossing on the River Nore, giving Jerpoint its name which means 'Nore bridge'.