Ημερίδα: «Το αποτύπωμα της Επανάστασης του 1821, στην Κοινωνία, την Τέχνη και τον Πολιτισμό»

2021-10-06

Ημερίδα διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων με θέμα «Το αποτύπωμα της Επανάστασης του 1821, στην Κοινωνία, την Τέχνη και τον Πολιτισμό» στο πλαίσιο της Έκθεσης του ΕΕΤΕ στην Πάτρα «1821-2021: 200+, Προς Επισκευήν Ολομελείας» μια διαφορετική προσέγγιση της ελληνικής επανάστασης από τους εικαστικούς του σήμερα.
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, στις 5.30 μ.μ., στην Αγορά Αργύρη, Αγίου Ανδρέου 12, στην Πάτρα.
Το ΕΕΤΕ θα εκπροσωπηθεί με εισήγηση από το μέλος της Εφορίας Γλυπτικής και μέλος της Ομάδας Εργασίας για την Έκθεση, Αντώνη Μυρωδιά, η οποία έχει τίτλο: «η εικαστική παραγωγή για τον Αγώνα, κατά τον 19ο αιώνα, και η συμβολή της στη συγκρότηση της εθνικής ταυτότητας».
Η ημερίδα θα μεταδοθεί μέσω live streaming από τα κανάλια YouTube του Δήμου Πατρέων και του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πάτρας.


Πηγή: Δελτίο Τύπου

Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

Τα νέα της εβδομάδας

​Ολοκληρώθηκε το εγκεκριμένο πενταετές πρόγραμμα επιφανειακής και γεωαρχαιολογικής έρευνας στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας με σκοπό την ανεύρεση παλαιολιθικών θέσεων στην περιοχή του λιγνιτορυχείου της Μεγαλόπολης, καθώς και τη μελέτη και αναπαράσταση των παλαιο-περιβαλλοντικών συνθηκών και της γεωλογικής εξέλιξης της λεκάνης και της παλαιο-λίμνης στην...

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει δύο αυτόνομα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης, για ενήλικες, με θέμα «Καλοκαιρινές κατασκευές», με την αρχαιολόγο Βούλα Καλλιώδη.
Αναλυτικά: