Ημερίδα "Οι γυναίκες στην αρχαιολογία: μεταξύ αφάνειας και ορατότητας"

2018-03-04

Την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 και ώρα 12.00-17.00 στην αίθουσα «Μ. Ανδρόνικος» του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί η ημερίδα με τίτλο «Οι γυναίκες στην αρχαιολογία: μεταξύ αφάνειας και ορατότητας». Στόχος της διοργάνωσης είναι να αποτελέσει η συγκεκριμένη ημερίδα την αφετηρία νέων συζητήσεων και αναζητήσεων στην ελληνική αρχαιολογική πραγματικότητα.

Η γυναικεία παρουσία ήταν αισθητή ήδη από το προεπιστημονικό στάδιο της αρχαιολογίας και ο ρόλος των γυναικών στη διαμόρφωση της αρχαιολογικής επιστήμης υπήρξε συνεχής και πολύ σημαντικός.

Τις τελευταίες δεκαετίες το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τις γυναίκες στην αρχαιολογία, φέρνει στο φως τη δράση πρωτοπόρων ερευνητριών, ενώ παράλληλα, επαναξιολογείται το έργο άλλων περισσότερο γνωστών, δομώντας έτσι μία γυναικεία γενεαλογία ως αναπόσπαστο στοιχείο αρχαιολογικής παιδείας. Σε αυτό το εγχείρημα επιθυμεί να συμβάλει και η εν λόγω επιστημονική ημερίδα που διοργανώνεται από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη του Συνδέσμου των «Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης».

Είσοδος ελεύθερη.

Πηγή: www.archaiologia.gr