Ημερίδα "Αφιερωμένη σε αρχειακά τεκμήρια εμβληματικών μορφών της Ελληνικής αρχαιολογίας"

2018-06-27

Την Παρασκευή 29 Ιουνίου, στις 9.30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί ημερίδα αφιερωμένη σε αρχειακά τεκμήρια εμβληματικών μορφών της Ελληνικής Αρχαιολογίας, την οποία οργανώνει το Τμήμα Διαχείρισης Ιστορικού Αρχείου Αρχαιοτήτων και Αναστηλώσεων. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο αμφιθέατρο του κτηρίου, όπου στεγάζεται η Διεύθυνση Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών, στη συμβολή των οδών Ασωμάτων 33 και Ψαρομηλίγκου 21.

Στην ημερίδα θα παρουσιασθούν τα προσωπικά αρχεία των αρχαιολόγων Ευαγγελίας Πρωτονοταρίου-Δεϊλάκη και Ηούς Ζερβουδάκη, που αποκτήθηκαν πρόσφατα από το Ιστορικό Αρχείο Αρχαιοτήτων και Αναστηλώσεων, καθώς και το Αρχείο του Απόστολου Σ. Αρβανιτόπουλου, που παραχωρήθηκε ευγενώς από την Ελληνική Επιγραφική Εταιρεία.

Η διοργάνωση της ημερίδας επιδιώκει, μέσα από την αξιοποίηση των προσωπικών και υπηρεσιακών αρχειακών τεκμηρίων (έγγραφα, σημειώματα, φωτογραφίες, σχέδια κ.α.) των τιμωμένων αρχαιολόγων, να αναδειχθούν άγνωστες πτυχές και όψεις του προσωπικού και υπηρεσιακού τους βίου, αλλά και γεγονότα που καθόρισαν την πορεία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας μέσα στον χρόνο.

Πηγή: Δελτίο Τύπου ΥΠΠΟΑ