Ημερίδα «90 χρόνια Βιβλιοθήκη της Τράπεζας της Ελλάδος: ιστορική αναφορά και μελλοντικές προκλήσεις»

2018-01-13

Η Τράπεζα της Ελλάδας συμπληρώνει 90 έτη από την έναρξη λειτουργίας της, και γιορτάζει με μία ημερίδα στις 18/1, αφιερωμένη στη Βιβλιοθήκη της, η οποία, επίσης, συμπληρώνει φέτος τα 90 χρόνια της.

«90 χρόνια Βιβλιοθήκη της Τράπεζας της Ελλάδος: ιστορική αναφορά και μελλοντικές προκλήσεις» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης, η οποία είναι αφιερωμένη στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της αρτιότερης οικονομικής βιβλιοθήκης της χώρας.

Η ημερίδα, στην οποία θα απευθύνει χαιρετισμό ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, περιλαμβάνει τρεις ενότητες: Στην πρώτη θα εξιστορηθεί η πορεία της Βιβλιοθήκης από την ίδρυσή της, το 1928, μέχρι σήμερα, μέσα από αφηγήσεις και μαρτυρίες σημερινών και παλαιότερων στελεχών της.

Η δεύτερη ενότητα είναι αφιερωμένη στις συνεργασίες της Βιβλιοθήκης με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και φορείς, όπως πανεπιστήμια και άλλα ιδρύματα. Στην τρίτη ενότητα θα παρουσιαστεί η σύγχρονη τεχνολογική υποδομή που έχει στη διάθεσή της η Βιβλιοθήκη και θα γίνει μια πρώτη αναφορά στον σχεδιασμό για τη συνολική ανακαίνιση των χώρων της, της επίπλωσης και των εγκαταστάσεών της, που θα ξεκινήσει το ερχόμενο χρονικό διάστημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ