«Η ζωή με τους Θεούς»

2017-10-11

Ένα ενδιαφέρον εγχείρημα επιχειρεί το Βρετανικό Μουσείο σε συνεργασία με το BBC Radio 4. Η πίστη και οι τελετουργίες 40.000 ετών θα εξεταστούν σε μια φιλόδοξη ραδιοφωνική σειρά και μια έκθεση στο αναφερθέν Μουσείο.

Τίτλος της σειράς «Η ζωή με τους Θεούς» ("Living with the Gods") θα παρουσιαστεί για πάνω από έξι εβδομάδες στο BBC Radio 4, αρχίζοντας από αυτό το μήνα. Τον πυρήνα της σειράς αποτελεί η έκθεση αντικειμένων, που θα εγκαινιαστεί στις 2 Νοεμβρίου.

Ο πρώην διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, Neil MacGregor, ένας αναγνωρισμένος ιστορικός τέχνης και επιμελητής, εξετάζει μέσω αντικειμένων του φορέα και συνεντεύξεων με ειδικούς, κοινές τελετουργίες, προσκυνήματα, θυσίες καθώς και τις σχέσεις μεταξύ πίστης, κοινωνίας και πολιτικής. Συγκεκριμένα, δήλωσε πως «Τα ερωτήματα της πίστης έχουν μεταφερθεί τις τελευταίες δεκαετίες στο κέντρο της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής - μια απροσδόκητη επιστροφή σε ένα αιώνιο μοτίβο».

Εκθέματα που εκπροσωπούν το Ζωροαστρισμό και την έμφασή του στη φωτιά, αντικείμενα από τη Κίνα, τη Συρία του 14ου αιώνα και τον Πανάγιο Τάφο πρόκειται να παρουσιαστούν στη νέα έκθεση του Βρετανικού Μουσείου.

Διάρκεια έκθεσης: 2 Νοεμβρίου 2017 - 8 Απριλίου 2018

Πηγή: https://www.theguardian.com/