"Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ": Έκθεση με έργα του Παναγιώτη Πριστούρη & αντίγραφα αρχαίων επιγραφών

2022-06-21

Το Επιγραφικό Μουσείο, στο πλαίσιο των δράσεών του για ένα μουσείο ανοιχτό σε όλους, φιλοξενεί την πρώτη στην Ελλάδα πλήρως προσβάσιμη έκθεση σε άτομα με αναπηρία, η οποία διοργανώνεται σε συνεργασία με τoν πολιτιστικό οργανισμό MYARTIST. Η περιοδική έκθεση «Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ» περιλαμβάνει 21 χαρακτικά έργα του εικαστικού και χαράκτη Παναγιώτη Πριστούρη καθώς και αντίγραφα αρχαίων επιγραφών από τις συλλογές του Επιγραφικού Μουσείου. 

Η έκθεση παρέχει διερμηνεία μέσω QR κωδικών στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και στο Διεθνές Σήμα, ηχητική περιγραφή των εκθεμάτων, καθώς και βασικές πληροφορίες αποτυπωμένες στη γραφή Braille. Ειδικά σχεδιασμένος αισθητηριακός χάρτης προσφέρεται για τα άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, ενώ προβλέπεται συνεχής παρουσία διερμηνέα στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και συνοδού για τα άτομα με οπτική αναπηρία. Τις ημέρες της έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν δύο διαδραστικά εργαστήρια.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022, στις 18.00, και θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου 2022.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στην υλοποίηση της έκθεσης συντέλεσαν καθοριστικά οι εξής φορείς: e-Nable Greece, Αμυμώνη, Hands-Up και Microkosmos. Χορηγός επικοινωνίας: Youthmakers Hub

Πηγή: Δελτίο Τύπου