Η πολιτεία ψηλά – Αρχαιολογικός χώρος Αρχαίας Πέλλας

2022-08-16

Ένας τόπος αναγέννησης, ένα μέρος συνδιαμόρφωσης, ένα καφέ παλιό, με σύγχρονη μουσική. Από θεατές θαμώνες, από πρόσφυγες κάτοικοι, αποχαιρετώντας τις μνήμες, κρατώντας τις προσωπικές αφηγήσεις σαν κληρονομιά.

Η παράσταση διαπερνά τα ιστορικά μονοπάτια με εργαλεία θεατρικά, αλλά και με τα κινητά μας, τα smartphones μας, τη σύγχρονη τεχνολογική ανάγκη μας, η οποία μπορεί να μας επιτρέψει τελικά να δημιουργήσουμε τη δική μας προσωπική αφήγηση, να φτιάξουμε με νέα μέσα τη δική μας θέση στον κόσμο. Η ιστορία μπορεί να διαμορφωθεί, αν γνωρίζουμε την Ιστορία κι αν αισθανόμαστε μέρος της.

Σημείωση: Οι επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου Πέλλας, από τις 19.00, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στην εικαστική εγκατάσταση που θα συντονίζει ο Γιώργος Γεροντίδης και στην περφόρμανς που θα συνενώνει τον χώρο με την παράσταση και τους θεατές της.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία, δραματουργία: Άννα Μαρία Ιακώβου

Σύμβουλος δραματουργίας, καλλιτεχνικός συνεργάτης: Θέμης Πάνου

Δραματολόγος: Λένα Σιταρά

Εικαστική εγκατάσταση, σχεδιασμός χώρου: Γιώργος Γεροντίδης

Μουσική: FamilieLautari, Νίκος Μήτσης

Κοστούμια: Ελίζα Μοσχοπούλου

Υπεύθυνος παραγωγής, βοηθός σκηνοθέτριας: Αλέξανδρος Καλτζίδης

Οπτική ταυτότητα, γραφιστικά: Άνια Βουλούδη

Ερμηνεύουν: Σοφία Αποστολίδου, Αλέξανδρος Καλτζίδης, Μαργαρίτα Κούτοβα, Νίκος Μήτσης, Περικλής Σταύρου, Κώστας Χατζηγεωργίου, Θέμης Πάνου (βίντεο), Γιώργος Γεροντίδης (εικαστικός)

Η έρευνα για το αρχειακό υλικό και τις προφορικές μαρτυρίες πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Μικρασιατικό Σύλλογο Ευκαρπίας «ΟΥΣΑΚ».

Τον σχεδιασμό του engineering ανέλαβε ο Δημήτρης Δόντσιος.

17 & 18 Αυγούστου, Αρχαιολογικός χώρος Αρχαίας Πέλλας

Παραγωγή: Dulcinea

Κατηγορία: Παραστάσεις / Δράσεις για παιδιά και εφήβους

Ώρα Έναρξης: 19:00

Διάρκεια: 70'


Πηγή: Δελτίο Τύπου

Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

Μάθετε πρώτοι τα νέα!