Η ιστορία της Ροκ μουσικής στο Metropolitan Museum of Art

2018-11-29

H πρώτη μεγάλη μουσειακή έκθεση αφιερωμένη στα μουσικά όργανα θρύλων της Ροκ μουσικής θα παρουσιαστεί στο Metropolitan Museum of Art στη Νέα Υόρκη από τις 8 Απριλίου 2019. 

Περισσότερα από 130 μουσικά όργανα από 70 ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές σε ΗΠΑ και Βρετανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από ταλαντούχους μουσικούς όπως οι Μπιτλς, ο Έλβις Πρίσλεϊ, ο Τσακ Μπέρι, οι Ρόλινγκ Στόουνς, ο Τζίμι Χέντριξ, ο Τζίμι Πέιτζ και άλλων θα εκτεθούν στο Μουσείο, προκειμένου η παρουσίασή τους στο κοινό να συμβάλλει στην αφήγηση της ιστορίας του Rock and Roll από το 1939 ως το 2017.

Πέρα των μουσικών οργάνων των διάσημων μουσικών, το κοινό της έκθεσης θα έχει τη δυνατότητα να δει από κοντά 40 συλλεκτικές αφίσες των μουσικών και των συγκροτημάτων της Ροκ, τα κουστούμια που φορούσαν οι σταρ πάνω στη σκηνή, καθώς και σημαντικά μουσικά βίντεο.

Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι από τις 8 Απριλίου έως την  1η Οκτωβρίου 2019, ενώ το Νοέμβριο του ίδιου έτους πρόκειται να ταξιδέψει στο The Rock & Roll Hall of Fame, στο Κλίβελαντ.

Πηγή: www.ert.gr

Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

Τα νέα της εβδομάδας
 

Ξενάγηση στην Οικία Τέλλογλου, στην πλατεία Αριστοτέλους, θα γίνει την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018, στις 18.00, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες της να γνωρίσουν έναν εμβληματικό χώρο όπου η τέχνη έχει αφήσει το στίγμα της.

Η Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος παρουσιάζει την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου στις 19.30 την έκθεση ΞΟΜΠΛΙΑ. Πλουμίδια και στολίσματα, με έργα εμπνευσμένα από την ενδυματολογική συλλογή του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου.