Η ιστορία της Ροκ μουσικής στο Metropolitan Museum of Art

2018-11-29

H πρώτη μεγάλη μουσειακή έκθεση αφιερωμένη στα μουσικά όργανα θρύλων της Ροκ μουσικής θα παρουσιαστεί στο Metropolitan Museum of Art στη Νέα Υόρκη από τις 8 Απριλίου 2019. 

Περισσότερα από 130 μουσικά όργανα από 70 ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές σε ΗΠΑ και Βρετανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από ταλαντούχους μουσικούς όπως οι Μπιτλς, ο Έλβις Πρίσλεϊ, ο Τσακ Μπέρι, οι Ρόλινγκ Στόουνς, ο Τζίμι Χέντριξ, ο Τζίμι Πέιτζ και άλλων θα εκτεθούν στο Μουσείο, προκειμένου η παρουσίασή τους στο κοινό να συμβάλλει στην αφήγηση της ιστορίας του Rock and Roll από το 1939 ως το 2017.

Πέρα των μουσικών οργάνων των διάσημων μουσικών, το κοινό της έκθεσης θα έχει τη δυνατότητα να δει από κοντά 40 συλλεκτικές αφίσες των μουσικών και των συγκροτημάτων της Ροκ, τα κουστούμια που φορούσαν οι σταρ πάνω στη σκηνή, καθώς και σημαντικά μουσικά βίντεο.

Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι από τις 8 Απριλίου έως την  1η Οκτωβρίου 2019, ενώ το Νοέμβριο του ίδιου έτους πρόκειται να ταξιδέψει στο The Rock & Roll Hall of Fame, στο Κλίβελαντ.

Πηγή: www.ert.gr

Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

Τα νέα της εβδομάδας
 

Η ερευνητική ομάδα DAISSy του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου διοργανώνει εκδήλωση με αντικείμενο την εκπαίδευση επαγγελματιών των μουσείων και την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων. Η εκδήλωση εντάσσεται στις δράσεις του Ευρωπαϊκού έργου Mu.SA και θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019 ώρα 16:00 στο ξενοδοχείο Electra Metropolis, στην οδό...

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας (ΕΦ.Α.ΚΟΡ.), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου (ΙΛΜΚ), παρουσιάζουν την έκτη κοινή δράση, στο πλαίσιο του προγράμματος συνεργασίας «Γέφυρες». Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 21 Ιουνίου (ώρα 21:00) συμμετέχουν στην επετειακή 20ή διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Γιορτής της...

Στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος Ιστορίες, χώροι, κληρονομιές στη μετάβαση από την Οθωμανική Αυτοκρατορία στο ελληνικό κράτος που υποστηρίζεται από την Γαλλική Σχολή Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί συνέδριο με τίτλο "Οθωμανικά μνημεία στην Ελλάδα: κληρονομιές υπό διαπραγμάτευση" στις 20-22 Ιουνίου 2019 στη Γαλλική Σχολή Αθηνών.