Η ιστορία της Ροκ μουσικής στο Metropolitan Museum of Art

2018-11-29

H πρώτη μεγάλη μουσειακή έκθεση αφιερωμένη στα μουσικά όργανα θρύλων της Ροκ μουσικής θα παρουσιαστεί στο Metropolitan Museum of Art στη Νέα Υόρκη από τις 8 Απριλίου 2019. 

Περισσότερα από 130 μουσικά όργανα από 70 ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές σε ΗΠΑ και Βρετανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από ταλαντούχους μουσικούς όπως οι Μπιτλς, ο Έλβις Πρίσλεϊ, ο Τσακ Μπέρι, οι Ρόλινγκ Στόουνς, ο Τζίμι Χέντριξ, ο Τζίμι Πέιτζ και άλλων θα εκτεθούν στο Μουσείο, προκειμένου η παρουσίασή τους στο κοινό να συμβάλλει στην αφήγηση της ιστορίας του Rock and Roll από το 1939 ως το 2017.

Πέρα των μουσικών οργάνων των διάσημων μουσικών, το κοινό της έκθεσης θα έχει τη δυνατότητα να δει από κοντά 40 συλλεκτικές αφίσες των μουσικών και των συγκροτημάτων της Ροκ, τα κουστούμια που φορούσαν οι σταρ πάνω στη σκηνή, καθώς και σημαντικά μουσικά βίντεο.

Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι από τις 8 Απριλίου έως την  1η Οκτωβρίου 2019, ενώ το Νοέμβριο του ίδιου έτους πρόκειται να ταξιδέψει στο The Rock & Roll Hall of Fame, στο Κλίβελαντ.

Πηγή: www.ert.gr

Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

Τα νέα της εβδομάδας
 

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας (ΕΦ.Α.ΚΟΡ.) και το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου (ΙΛΜΚ), συνεχίζουν την εξαιρετικά επιτυχημένη συνεργασία τους με το πρόγραμμα δράσεων «Γέφυρες» με θέμα για φέτος «Γέφυρες: Ανοιχτά Μουσεία 2019». Η πρώτη δράση, με τίτλο «Συντήρηση Αρχαιοτήτων», θα πραγματοποιηθεί,...