Η εξέλιξη της ζωής μέσω εικονικής πραγματικότητας στο Παρίσι

2017-12-23

Το Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (Museum National d'Histoire Naturelle) του Παρισιού σε συνεργασία με το Ίδρυμα Orange εγκαινιάζει σήμερα, 23 Δεκεμβρίου 2017, μια μόνιμη αίθουσα εικονικής πραγματικότητας, παρουσιάζοντας προγράμματα εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Πρόκειται για μια κίνηση που πραγματοποιείται για πρώτη φορά σε γαλλικό μουσείο.

Την αρχή θα κάνει η ταινία με τίτλο "Ταξίδι στην καρδιά της Εξέλιξης", η οποία αποσκοπεί να εξηγήσει την εξέλιξη της ζωής, να καταστήσει σαφές ότι δεν υπάρχει ιεραρχία μεταξύ των ειδών και ότι όλα προέρχονται από έναν κοινό πρόγονο, το μονοκύτταρο οργανισμό Luca που εμφανίστηκε πριν από 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια.

Όπως δήλωσε ο Guillaume Lecointre, εκπαιδευτικός-ερευνητής στο Μουσείο και επιμελητής της έκθεσης: «Το μήνυμα που θέλουμε να μεταφέρουμε είναι ότι ο άνθρωπος είναι ένα είδος μεταξύ άλλων και ότι πρέπει να απαλλαγούμε από την ιδέα μιας κλίμακας ειδών όπου ο άνθρωπος βρίσκεται στην κορυφή».

Η ταινία animation παρουσιάζει μια σφαίρα, που συμβολίζει τη Γη, στην επιφάνεια της οποίας εκπροσωπούνται 459 δείγματα, πικραλίδες, αχινοί, πεταλούδες, καμηλοπαρδάλεις, τυραννόσαυροι και homo sapiens.

Πηγή: https://www.ert.gr