Η έκθεση «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός» υποψήφια για Διεθνές βραβείο Global Fine Art Awards

2020-05-03

Η έκθεση «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και πηλός» που πραγματοποίησε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης το διάστημα 20 Ιουνίου - 20 Οκτωβρίου 2019, είναι φέτος υποψήφια για Διεθνές βραβείο Global Fine Art Awards (GFAA). 

Η έκθεση που συγκέντρωσε 60.000 επισκέπτες είναι η μοναδική ελληνική υποψηφιότητα μεταξύ 99 υποψηφιοτήτων από 27 χώρες και από τις 6 ηπείρους. Σε αυτήν για πρώτη φορά 68 σπάνια κεραμικά και σχέδια του Πικάσο «συνομίλησαν» θεματικά με 67 αρχαιότητες, δημιουργώντας ένα μοναδικό «Θεϊκό Διάλογο» μεταξύ της αρχαίας ελληνικής και της μοντέρνας τέχνης. Την έκθεση επιμελήθηκε ο Διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, Καθηγητής Ν. Χρ. Σταμπολίδης και ο Ιστορικός Τέχνης, Olivier Berggruen.


Εκτός από τα 13 βραβεία της Επιτροπής, φέτος τo κοινό ψηφίζει την αγαπημένη του έκθεση online μέχρι τις 7 Μαΐου. Μπορείτε να επιλέξετε την έκθεση με τίτλο "Picasso and Antiquity. Line and Clay" στην αλφαβητική λίστα.  

Οι νικητές θα ανακοινωθούν διαδικτυακά στις 11 Μαΐου 2020. 


Τί είναι το βραβείο GFAA Global Fine Art Awards ;

To πρόγραμμα GFAA Global Fine Art Awards (GFAA) πραγματοποιείται φέτος για 6η χρονιά και διεξάγει έρευνα όλο το χρόνο, εντοπίζοντας τις καλύτερα επιμελημένες εκθέσεις σε όλο τον κόσμο. Η επιτροπή επισκέπτεται και εξετάζει περισσότερες από 2.000 εκθέσεις ετησίως, οι οποίες εξετάζονται περαιτέρω από την επιτροπή υποψηφιοτήτων. Οι κριτές του GFAA αξιολογούν και βαθμολογούν όλους τους υποψηφίους σε 13 κατηγορίες βραβείων. Φέτος στα βραβεία GFAA συμμετέχουν συνολικά 99 υποψήφιοι από όλο τον κόσμο. 

Πηγή: Newsletter 

Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

Τα νέα της εβδομάδας
 

Οι έρευνες στον τομέα των μουσείων δείχνουν ότι το κοινό γίνεται ολοένα και πιο απαιτητικό αναφορικά με την ποιότητα της εξυπηρέτησης, ανεξάρτητα από το είδος του μουσείου. Η ανταπόκριση στις ανάγκες των επισκεπτών είναι βασικό στοιχείο και πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν από όλους τους φορείς.

Before composer Ludwig van Beethoven died on March 27, 1827, it was his wish that his ailments be studied and shared so "as far as possible at least the world will be reconciled to me after my death."Now, researchers have taken steps to partially honor that request by analyzing Beethoven's DNA from preserved locks of his hair and sequencing...

Ένα σπάνιο και πολύχρωμο είδος αράχνης που μοιάζει με ταραντούλα εντοπίστηκε στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας. Το συγκεκριμένο είδος αποτελεί αντικείμενο εκτεταμένου ερευνητικού προγράμματος από το 2017, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο «Journal of Arachnology».