"Γρίφοι για την Αθήνα": Παρουσίαση της νέας έκδοσης του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς

2021-10-15

Την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου (ώρα 18:30), στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει το βιβλίο Γρίφοι για την Αθήνα, της Τόνιας Καφετζάκη, σε εικονογράφηση Παναγιώτη Πανταζή. 
Η νέα έκδοση του ΠΙΟΠ, χρησιμοποιώντας το εύρημα των γρίφων, επιχειρεί να αποκαλύψει στο εφηβικό -και όχι μόνο- κοινό τα διαδοχικά επίπεδα της αρχιτεκτονικής, πολεοδομικής και αρχαιολογικής εξέλιξης της Αθήνας, λειτουργώντας παράλληλα σαν Οδηγός του ιστορικού κέντρου της. 
Για το βιβλίο θα μιλήσουν: η Γιούλη Χρονοπούλου, δρ Φιλολογίας, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου φιλολόγων, με θέμα «Γρίφοι για την Αθήνα. Μια γοητευτική εκπαιδευτική πρόταση»· η Αλεξάνδρα Τράντα, δρ Αρχαιολογίας, μουσειολόγος, υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Υπηρεσίας Μουσείων ΠΙΟΠ, με θέμα «Γρίφοι της Αθήνας: Ένα εργαλείο βιωματικής περιήγησης στον χώρο και στον χρόνο»· ο εικονογράφος Παναγιώτης Πανταζής, με θέμα «Εικονογραφώντας τα ίχνη των αιώνων στην Αθήνα». Εν συνεχεία, θα παρέμβει η συγγραφέας του τόμου Τόνια Καφετζάκη και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Υπηρεσία Εκδόσεων ΠΙΟΠ, στα 210 3256924, 210 3256930 (καθημερινά 12:00-17:00).

Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, 17778, Ταύρος
Τ.: 210 3418051 | www.piop.gr


Πηγή: Newsletter