Γνωρίστε τον Γκριντς!

2022-12-22

Εσείς γνωρίζετε τον Γκριντς;

Ο Γκριντς είναι ένας χαρακτήρας που δημιουργήθηκε από τον Dr. Seuss, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Theodor Seuss Geisel. Ο Γκριντς εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1955 σε ένα ποίημα και αργότερα, σε ένα παιδικό βιβλίο με τίτλο "Πώς ο Γκριντς έκλεψε τα Χριστούγεννα!", το οποίο εκδόθηκε το 1957.

Στην ιστορία, ο Γκριντς είναι ένα κυνικό πλάσμα που ζει σε μια σπηλιά πάνω από την πόλη Whoville. Παρά το γκρινιάρικο παρουσιαστικό του, ο Γκριντς έχει ... αδυναμία στις γιορτές και κάνει τα πάντα για να καταστρέψει τα Χριστούγεννα για τους Whos, οι οποίοι είναι γνωστοί για τη χαρά και την αγάπη τους για τις γιορτές.

Who-ville The Amazing World of Dr. Seuss Museum
Who-ville The Amazing World of Dr. Seuss Museum

Παρά την αρχική του επιτυχία να καταστρέψει τα Χριστούγεννα για τους Whos, ο Γκριντς μαθαίνει τελικά το πραγματικό νόημα των γιορτών και γίνεται καλύτερος! Η ιστορία έχει γίνει ένα κλασικό παραμύθι για τις γιορτές και έχει μεταφερθεί σε πολυάριθμα τηλεοπτικά αφιερώματα, ταινίες και θεατρικά έργα, ενώ βλέπουμε τη μορφή του ακόμα και σε μουσεία! 

Ο Γκριντς έχει γίνει ένα δημοφιλές πολιτιστικό σύμβολο και η εικόνα του χρησιμοποιείται συχνά για την προώθηση της εορταστικής περιόδου.