Γιορτινή ατμόσφαιρα στο Μουσείο Ακρόπολης

2018-11-25

Το Μουσείο Ακρόπολης έχει ετοιμάσει και φέτος για το κοινό πλήθος εκδηλώσεων μέσα σε ένα εορταστικό κλίμα. Ειδικά για τους μικρούς επισκέπτες, έχουν ετοιμαστεί παιδικά κινητά εργαστήρια από την ομάδα εκπαίδευσης του Μουσείου, χριστουγεννιάτικη μουσική από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, swing πρωτοχρονιάτικες μελωδίες από την κεφάτη μπάντα The Swingin' Cats και ξεχωριστή συμμετοχή της Κάρμεν Ρουγγέρη που θα αφηγηθεί παραμύθια στα παιδιά.

Δείτε το πρόγραμμα παρακάτω:

Παιδικό εργαστήριο «Eυχές και σύμβολα...»

Τι θυμόσαστε από τη χρονιά που φεύγει και τι εύχεστε για τη χρονιά που έρχεται; Υγεία, αγάπη, δύναμη, σοφία, αφθονία κι επιτυχίες; Ελάτε να αποχαιρετήσουμε την παλιά χρονιά και να καλωσορίσουμε τη νέα! Θα αναζητήσουμε στις αίθουσες του Μουσείου σύμβολα για τις αναμνήσεις και τις ευχές μας και θα κατασκευάσουμε με αυτά κάρτες για το Μουσείο αλλά και για τους δικούς μας.

Ημέρες & ώρες: Πέμπτη 27/12, Παρασκευή 28/12, Σάββατο 29/12, Πέμπτη 3/1,
Παρασκευή 4/1 & Σάββατο 5/1, 11 π.μ. & 1 μ.μ.
Διάρκεια: 90 λεπτά
Ηλικίες: παιδιά 6-11 ετών
Συμμετοχή: Η συμμετοχή στη δράση είναι ελεύθερη για τα παιδιά. Απαραίτητο είναι το εισιτήριο γενικής εισόδου του Μουσείου για τους γονείς/συνοδούς.
Κρατήσεις: Τηλεφωνική κράτηση στο 210 9000900 (εσωτ. 414), από τις 26/11 έως τις 19/12, κάθε Δευτέρα, Τρίτη & Τετάρτη, 1 μ.μ. έως 4 μ.μ. Τηρείται σειρά προτεραιότητας (έως 25 παιδιά ανά εργαστήρι).
Το εργαστήριο πραγματοποιείται από τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές του Μουσείου και τον Τομέα Ενημέρωσης & Εκπαίδευσης της ΥΣΜΑ.

Παραμύθια για παιδιά από την Κάρμεν Ρουγγέρη

Ακούστε συναρπαστικές ιστορίες για θεούς και ήρωες από την Κάρμεν Ρουγγέρη με συνοδεία κιθάρας στο μπαλκόνι του δευτέρου ορόφου του Μουσείου με θέα την Αίθουσα της Αρχαϊκής Ακρόπολης.

Ημέρες & ώρες: Σάββατο 22/12 & Κυριακή 23/12, 11:00 π.μ.
Διάρκεια: 60 λεπτά
Ηλικίες: παιδιά 4-8 ετών
Συμμετοχή: Η συμμετοχή στη δράση είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η παρουσία γονιών/συνοδών.
Κρατήσεις: Τηλεφωνική κράτηση στο 210 9000900 (εσωτ. 414), από τις 26/11 έως τις 19/12, κάθε Δευτέρα, Τρίτη & Τετάρτη, 1 μ.μ. έως 4 μ.μ. Τηρείται σειρά προτεραιότητας (έως 50 παιδιά ανά πρόγραμμα).

Θεματική παρουσίαση «από την απαγορευμένη πόλη: αυτοκρατορικά διαμερίσματα του Qianlong»

Με οδηγούς τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές, οι επισκέπτες μπορούν ν' απολαύσουν προσωπικά αντικείμενα, έργα τέχνης και έπιπλα που βγήκαν για πρώτη φορά από τα κλειστά διαμερίσματα του Αυτοκράτορα της Κίνας Qianlong (1711-1799) στην Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου.

Ημέρες & ώρες: Εκτός από τις καθιερωμένες παρουσιάσεις κάθε Παρασκευή (1 μ.μ.), Σάββατο και Κυριακή (11 π.μ. & 1 μ.μ.), θα πραγματοποιηθούν δύο πρόσθετες παρουσιάσεις την Δευτέρα 24/12 και την Δευτέρα 31/12, στις 11 π.μ.
Διάρκεια: 60 λεπτά
Συμμετοχή: Η συμμετοχή στη θεματική παρουσίαση είναι ελεύθερη. Απαραίτητη προϋπόθεση μόνο η έκδοση εισιτηρίου της περιοδικής έκθεσης (3 ευρώ). Εγγραφές γίνονται τις ημέρες των παρουσιάσεων στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου. Τηρείται σειρά προτεραιότητας (έως 25 επισκέπτες ανά παρουσίαση).

Μουσική στο Μουσείο

Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, το σύνολο «Χρόνος» της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών θα παρουσιάσει στο ισόγειο του Μουσείου κάλαντα και παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες μελωδίες απ' όλον τον κόσμο. Συμμετέχουν: Νέλλη Οικονομίδου (βιολί), Μιχαήλ Σμιρνόφ (βιόλα), Ήβη Παπαθανασίου (βιολοντσέλο), Κώστας Χάρδας (πιάνο) & Κώστας Σίσκος (κόρνο).

Την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, αντίστοιχα στο ισόγειο του Μουσείου, η κεφάτη γνωστή μπάντα The Swingin' Cats θα ερμηνεύσει διάσημες πρωτοχρονιάτικες αλλά και swing μελωδίες. Συμμετέχουν: Εύα Τσάχρα (φωνή), Γιώργος Ζερβός (φωνή, ηλεκτρική κιθάρα), Στάθης Παρασκευόπουλος (κοντραμπάσο), Νίκος Σάλτας (πλήκτρα), Βαγγέλης Κατσαρέλης (τρομπέτα) & Δημήτρης Καλονάρος (τύμπανα).

Γιορτινά γεύματα και χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο εστιατόριο

Τις γιορτινές ημέρες το εστιατόριο του Μουσείου θα προσφέρει παραδοσιακά γιορτινά πιάτα και γλυκίσματα από το νέο του χειμερινό κατάλογο, με τη συνοδεία των μελωδικών ήχων άρπας. Τις Παρασκευές του Δεκεμβρίου, γνωστοί μουσικοί της Αθηναϊκής τζαζ σκηνής θα δώσουν χριστουγεννιάτικο χρώμα στο εστιατόριο, ερμηνεύοντας μελωδίες από το διεθνές τζαζ ρεπερτόριο. 
Τηλεφωνικές κρατήσεις στο εστιατόριο πραγματοποιούνται τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Μουσείου στο τηλέφωνο 210 9000915.

Πηγή: www.theacropolismuseum.gr

Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

Τα νέα της εβδομάδας
 

Το Rembrandt House Museum στο Άμστερνταμ θα φιλοξενήσει τον επόμενο μήνα το pop-up στούντιο «The Poor Man's Rembrandt Project» με τους Ολλανδούς καλλιτέχνες του τατουάζ Henk Schiffmacher – γνωστόν και ως Hanky Panky – και Tycho Veldhoen. Το μουσείο, το οποίο άνοιξε ξανά τον περασμένο Μάρτιο μετά την ολοκλήρωση εργασιών ανακαίνισης, θα είναι από τις...

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους: «στο πλαίσιο ανάδειξης της Ελευσίνας σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023, εκδίδουν ομώνυμη Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων, αναδεικνύοντας πτυχές του ελευσίνιου πολιτισμού, από την αρχαιότητα έως σήμερα. Ιερή πόλη της αρχαίας Ελλάδας, πατρίδα των Ελευσίνιων Μυστήριων,...