Γιορτάζουμε τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

2022-09-15

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συμμετέχει στον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ), με θέμα «Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά-Διατηρώντας το παρελθόν για τις μελλοντικές γενιές» με ένα δημιουργικό εργαστήρι, για εφήβους και ενήλικες, στο Μουσείο Μαστίχας Χίου. Συγκεκριμένα, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου (ώρα 11:00) θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι κατασκευής λουλουδιών της χιακής φύσης, όπως λαλάδες (χιώτικες τουλίπες), με την τεχνική του felting, η οποία συγκαταλέγεται στους αρχαιότερους τρόπους κατασκευής υφάσματος. Το felt ή αλλιώς κετσές είναι ακατέργαστο μαλλί που χρειάζεται μόνο νερό, σαπούνι και φαντασία ενώ μπορεί να συνδυαστεί και με άλλα υφάσματα. Οι συμμετέχοντες, χρησιμοποιώντας τα χέρια τους ή ειδικές βελόνες, θα φτιάξουν λουλούδια με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον και θα δημιουργήσουν υπέροχες μπουτονιέρες για να στολίσουν τα ρούχα τους.

Η συμμετοχή στο εργαστήρι όπως και τα υλικά είναι δωρεάν για το κοινό.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).


*Στο πλαίσιο του εορτασμού των ΕΗΠΚ, στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό σε όλα τα Μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ. Το ίδιο διάστημα οι επισκέπτες όλων των Μουσείων ΠΙΟΠ, θα έχουν έκπτωση 10% στα είδη των πωλητηρίων.

Μουσείο Μαστίχας Χίου
Πυργί, Θέση Ράχη (Τεπέκι), 821 02 Χίος
Τ.: 22710 72212 | www.piop.gr


Πηγή: Δελτίο Τύπου