ΦΕΣΤΙΒΑΛ OPEN NIGHTS ΣΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ (ΓΕΝΙ ΤΖΑΜΙ) ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

2018-03-10

Το 3ο Φεστιβάλ Open Nights θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Γενί Τζαμί της Λάρισας (31ης Αυγούστου 2) από τις 8 έως τις 18 Μαρτίου, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και σε καλλιτεχνική διεύθυνση/υλοποίηση της Ρούλας Καραφέρη. Θέμα του φεστιβάλ είναι η ΣΚΙΑ, και εστιάζει σε καλλιτέχνες της ευρύτερης περιοχής της Λάρισας και της Θεσσαλίας γενικότερα, σε συνδυασμό με επιλεγμένες παραγωγές, από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Open Nights διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά και θα έχει ως βάση μια ομαδική εικαστική έκθεση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστούν παραστάσεις μουσικής, θεάτρου και χορού, διαλέξεις, προβολές καθώς και εργαστήρια, βασισμένα όλα στο κοινό θέμα. Η έννοια της ΣΚΙΑΣ προσεγγίζεται από διαφορετικές πλευρές. Για ακόμη μια χρονιά το Φεστιβάλ συνεχίζει τον ανοικτό διάλογο των Τεχνών με την κοινωνία της Λάρισας, με στόχο να συμβάλει δυναμικά στην πνευματική της καλλιέργεια.

Οι εικαστικοί που συμμετέχουν είναι οι: Fab Jonkers, Zeger Reyers, Simone Waterman, Βαγγέλης Βλαχοδήμος, Έλλη Κυριαζή, Ρούλα Αντωνοπούλου- Γιώργος Κουκουράκης, Λία Σταμοπούλου, Άρτεμις Διαμαντή (μουσική έργου: Θεόδωρος Καρκατσέλας), Μαρίνα Γούλα, Εύα Αθανασιάδου, Σοφία Τερζίδου, Νόρα Θεοδοσιάδου και ο φωτογράφος Άγγελος Χριστοφιλόπουλος. Επιμέλεια εξωτερικού φωτισμού: Εύα Νταραρά- Δ.Ι.Τσουμάνης.

Το Φεστιβάλ Open Nights αποτελεί ένα διακαλλιτεχνικό φεστιβάλ που διοργανώνεται από την ομάδα χοροθεάτρου OFF ART και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων.

Το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει την έκθεση καθημερινά από τις 18:00- 22:00, με ελεύθερη είσοδο.

Πηγή: Δελτίο Τύπου ΥΠΠΟΑ