Εργαστήρια για εφήβους και ενήλικες στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

2018-04-11

Το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης στην Αλεξανδρούπολη τείνει να αιφνιδιάζει διαρκώς το κοινό του με τις εκδηλώσεις του. Οργανώνει μουσικές βραδιές, παρουσιάσεις βιβλίων, εκπαιδευτικά εργαστήρια, έως και γευσιγνωσίες. Σε αυτό το πλαίσιο των εκδηλώσεων, το Μουσείο αποφάσισε την πραγματοποίηση δύο εργαστηρίων για το δεύτερο μισό του Απριλίου, από την Τρίτη 17 Απριλίου.

Ειδικότερα:

1. Εργαστήρι φωτογραφίας για ενήλικες και εφήβους με τίτλο «Φωτογραφίας Παίδευση» από το Νάσο Ναλμπάντη. Το εργαστήρι απευθύνεται σε ενήλικες και εφήβους και τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Τρίτη, στον χώρο του Μουσείου, ώρα 19:00-21:00.

Σε αυτό, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν τα βασικά μέρη μιας φωτογραφικής μηχανής καθώς και το χειρισμό της, τεχνικές φωτογράφισης, είδη φακών και βασικές αρχές ψηφιακής επεξεργασίας. Οι συμμετέχοντες θα πάρουν μέρος σε φωτογραφίσεις και θα εκθέσουν τις φωτογραφίες τους.

Τα μαθήματα έχουν ως στόχο την σωστή χρήση της φωτογραφικής μηχανής, την κατανόηση της σύνθεσης και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων απαραίτητες για καλλιτεχνικές λήψεις φωτογραφιών μέσα από ένα ευχάριστο και δημιουργικό περιβάλλον.

Πληροφορίες & εγγραφές στο: 2551036663, info@emthrace.org • Έναρξη Μαθημάτων: 17/4/2018

2. Εργαστήρι κατασκευής παραδοσιακών μουσικών οργάνων (2ος κύκλος) για ενήλικες από τον Παναγιώτη Στουπιάδη Εθνομουσικολόγο και Art Luthier.

Στον συγκεκριμένο κύκλο του εργαστηρίου θα κατασκευαστεί η λύρα της Κων/πολης (Πολίτικη λύρα). Οι ενδιαφερόμενοι θα μάθουν αναλυτικά τα θεωρητικά στοιχεία της βασικής και ειδικής οργανοποιίας καθώς και της οργανογνωσίας και στην συνέχεια θα τα εφαρμόσουν στην πράξη με τη συνεχή καθοδήγηση του διδάσκοντος.

Η έναρξη των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18/4 στις 19:00.

Σύντομα θα ανακοινωθεί η λίστα με τα απαραίτητα εργαλεία για την κατασκευή του οργάνου. Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 25510 36 663 και στο info@emthrace.org

Πηγή: newpost.gr