Έρευνα για την επίδραση του COVID-19 στον τομέα του Πολιτισμού στην Ελλάδα

2020-07-10

Η εξάπλωση της πανδημίας επέφερε αλλαγές σε ποικίλους τομείς, γεγονός που οδήγησε διάφορους οργανισμούς και φορείς να μελετήσουν, να αναστοχαστούν και να προβάλλουν τα διάφορα δεδομένα με έρευνες κοινού, webinars, online συνέδρια, κ.ο.κ. Ανάμεσα στους τομείς που επηρέασε σημαντικά η κατάσταση του COVID-19 ήταν και ο τομέας του τουρισμού και φυσικά, του πολιτισμού.

Μετά τις έρευνες για την επίδραση της πανδημίας στον Τουρισμό, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς σε συνεργασία με το Cultural Ambassadors Network και το OpenTourism προχώρησε στη διεξαγωγή έρευνας για την επίδραση του COVID-19 στον Πολιτισμό στην Ελλάδα, ταυτόχρονα σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες Μουσείων. 

Στόχος είναι η συνεχής επανεξέταση και ανάλυση των δεδομένων ώστε να διαπιστωθεί αν παρατηρούνται διαφοροποιήσεις στις αντιλήψεις με βάση το χρόνο συγκριτικά και την ταυτόχρονη επανεκκίνηση του ελληνικού Τουρισμού (longitudinal study). Ως εκ τούτου, η έρευνα που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα επαναλαμβάνεται σε σταθερό χρονικό διάστημα.

Είτε έχετε επισκεφθεί κάποιο μουσείο μετά το lockdown είτε όχι, παρακαλούμε να αφιερώσετε 5 λεπτά από το χρόνο σας, συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο στα links που ακολουθούν:

Μπορείτε να βρείτε το ερωτηματολόγιο σε δύο γλώσσες: ελληνικά και αγγλικά. Εγγυάται η ανωνυμία των συμμετεχόντων και διασφαλίζεται πως τα δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν μόνο για ερευνητικούς λόγους και θα παρουσιαστούν μέσω ομαδικών αποτελεσμάτων σε συμφωνία με το Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR).

*Η έρευνα έχει δημιουργηθεί λαμβάνοντας υπόψιν τις Οδηγίες Ασφαλούς Λειτουργίας Μουσείων, όπως αυτές εκδίδονται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

Τα νέα της εβδομάδας
 

Παράταση έως και την Κυριακή 18 Ιουνίου παίρνει η έκθεση «Ξεριζωμοί, 1922-2022. Μαρτυρίες μέσα από την Τέχνη». Περισσότεροι από 5.200 επισκέπτες, μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επισκέφτηκαν από κοντά ή διαδικτυακά τη σπουδαία έκθεση, η οποία αποτελείται από εικαστικά κυρίως τεκμήρια και χωρίζεται σε δυο ενότητες. Στην πρώτη...

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, το πρώτο βιομηχανικό μουσείο της Αθήνας, συμπληρώνει 10 χρόνια δημιουργικής παρουσίας στον πολιτιστικό χάρτη της πόλης, έχοντας υποδεχθεί περισσότερους από 150.000 επισκέπτες όλων των ηλικιών. Με αφορμή τα «10 χρόνια ΒΜΦ», το Μουσείο έχει σχεδιάσει μια σειρά από επετειακές δράσεις που...