Επιστημονική Ημερίδα από το Παν/μιο Θεσσαλίας: Απόδραση στον Πολιτισμό

2023-05-24

Την Κυριακή 28 Μαΐου 2023, από τις 9.30 έως τις 15.30, θα διεξαχθεί επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Απόδραση στον Πολιτισμό», στο Μαράσλειο Διδασκαλείο (Μαρασλή 4, Αθήνα).Η ημερίδα οργανώνεται στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου «Ανάπτυξη μιας προηγμένης, καινοτόμου και state-of-the-art υποδομής ψηφιακών εκπαιδευτικών παιγνίων απόδρασης (escape games), για την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα».

Σκοπός του έργου είναι η μελέτη και η δημιουργία πολιτισμικής εμπειρίας για αντιπροσωπευτικά πολιτισμικά τοπία της Ελλάδας (π.χ. Ελευσίνα, κ.α.) μέσω της υλοποίησης εκπαιδευτικών παιχνιδιών απόδρασης. Η προσέγγιση χαρακτηρίζεται από υψηλό βαθμό διάδρασης καθώς αξιοποιεί με παιγνιώδη και ελκυστικό τρόπο την εικονική περιήγηση του πολιτισμικού τοπίου ενός τόπου, ενσωματώνοντας στοιχεία και αναφορές σε αυτό που προκύπτουν από την ψηφιακή επεξεργασία των λογοτεχνικών κειμένων που αναφέρονται σε αυτόν.

Η παρακολούθηση της ημερίδας θα είναι δωρεάν, εγγραφές θα γίνουν το πρωί της ίδιας ημέρας ενώ θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Πηγή και περισσότερες πληροφορίες: https://www.uth.gr/news/epistimoniki-imerida-me-titlo-apodrasi-ston-politismo