Επιμορφωτικό σεμινάριο στη Ζάκυνθο: «Μουσείο και Βιβλίο»

2018-01-31

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ζακύνθου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου και το Σύλλογο Φίλων Ξενοπουλείου παιδικής βιβλιοθήκης διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο εκπαιδευτικών με τίτλο: «ΜΟΥΣΕΙΟ και ΣΧΟΛΕΙΟ». Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί από τη συγγραφέα -παιδαγωγό Μαρίζα Ντεκάστρο στην Ξενοπούλειο Βιβλιοθήκη και στο Μουσείο Ζακύνθου, στις 9 και 10 Φεβρουαρίου 2018.

Πρόγραμμα:

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, ώρα 9:00-11:00

Στη Ξενοπούλειο Βιβλιοθήκη με τη συμμετοχή σχολείων της Α/θμιας εκπαίδευσης και με την παρουσία της κας Ντεκάστρο, θα πραγματοποιηθεί η δράση με τίτλο «Ένα μουσείο στη βιβλιοθήκη».
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, τις ώρες 17:30-20:00 στο Μουσείο Ζακύνθου, η συγγραφέας - παιδαγωγός Μαρίζα Ντεκάστρο θα πραγματοποιήσει την κεντρική ομιλία του σεμιναρίου με θέμα «Παίζουμε αρχαιολογικά».

Θα προηγηθούν εισηγήσεις των φορέων που υλοποίησαν εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο Ζακύνθου σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων:
1. «Από τη βιβλιοθήκη στο Μουσείο, μια αναστοχαστική προσέγγιση της εκπαιδευτικής συνεργασίας» από την Αλεξάνδρα Κατσαϊτου, νηπιαγωγό & υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την Παναγιώτα Ακτύπη, εκπαιδευτικό και
2. «Η Ζάκυνθος συναντά το Βυζάντιο και την Δύση» από την Αθηνά Τσάτσου, εκπαιδευτικό, Διευθύντρια 4ου Δημοτικού σχολείου Ζακύνθου και τη Βασιλική Αγγελοπούλου, νηπιαγωγό Msc.

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, ώρα 10:00- 11:00

Θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο Μουσείο Ζακύνθου για τους συμμετέχοντες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία στη συνέχεια (11:00-13:00) να παρακολουθήσουν εργαστήριο σχεδιασμού εκπαιδευτικού προγράμματος από την κα. Ντεκάστρο.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ζακύνθου ευχαριστεί θερμά το Σύλλογο εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ζακύνθου «Δ. Σολωμός», το Ξενοδοχείο ''Φοίνικας'' και το ΚΤΕΛ Ν. Ζακύνθου για τη συνδρομή τους στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Η είσοδος για την παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πηγή: https://www.ert.gr