Ενίσχυση Πολιτιστικών Δράσεων και Προγραμμάτων για παιδιά και εφήβους έως 18 ετών από το ΥΠΠΟΑ

2022-06-17

Επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 416.000 ευρώ ανακοινώνονται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού μετά από πρόσκληση του ΥΠΠΟΑ, μέσω του προγράμματος ''Πολιτιστικές Επιχορηγήσεις'' του Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων, την 31η Ιανουαρίου 2022, για υποβολή αιτημάτων επιχορήγησης ή/ και παροχή αιγίδας, για καλλιτεχνικές δράσεις ή προγράμματα που απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους το 2022.

Στόχος της πρόσκλησης είναι η υποστήριξη και ανάπτυξη των πολιτιστικών φορέων και δράσεων που με σαφήνεια και μέθοδο απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους για να συμμετέχουν και να έρθουν σε επαφή και γνωριμία με τον Σύγχρονο Πολιτισμό.

Η Γνωμοδοτική Επιτροπή αποτελούμενη από τους:

  1. Μάριο Κωστάκη, προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ,
  2. Νίκη Μόνικα Τσιλιμπέρδη, προϊστάμενη της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Σύγχρονης Δημιουργίας του ΥΠΠΟΑ,
  3. Αντώνη Λενακάκη, αναπληρωτή καθηγητή Θεατρικής Τέχνης και Αγωγής ΑΠΘ,
  4. Μαρίνα Τσέκου, επιμελήτρια Εκπαίδευσης, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης,
  5. Εύα Καρτερού, υπεύθυνη Προγραμματισμού, Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις, Εθνική Λυρική Σκηνή,αξιολόγησε 154 αιτήματα επιχορήγησης ή/και παροχής αιγίδας που κατατέθηκαν στη Διεύθυνση Ανάπτυξης Σύγχρονης Δημιουργίας, μέσω της Πύλης Πολιτιστικών Φορέων και γνωμοδότησε ομόφωνα για την επιχορήγηση 91 φορέων.Ακολουθεί ο πίνακας με τα ποσά επιχορήγησης και την παροχή αιγίδας ανά φορέα

Πηγή: Δελτίο Τύπου