Έκθεση “Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου”

2017-12-12

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συνεργάζεται με το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς με αφορμή την έκθεση "Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου". Πρόκειται για μια κεντρική έκθεση που θα παρουσιάζεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο ενώ τρία μουσεία του ΠΙΟΠ, αποτελώντας δορυφόρους, θα φιλοξενήσουν εκθέσεις σχετιζόμενες με το εν λόγω πολιτιστικό γεγονός.

Ύστερα από γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, σαράντα εκθέματα που δε θα εκτεθούν στο ΕΑΜ θα σταλούν ως δάνεια σε τρία μουσεία του δικτύου. Το Μουσείο Ελιάς και Λαδιού στη Σπάρτη, Αργυροτεχνίας στα Ιωάννινα και Μαρμαροτεχνίας στην Τήνο θα φιλοξενήσουν από το Φεβρουάριο και μέχρι το καλοκαίρι του 2018 τη "δορυφορική" έκθεση, στο πλαίσιο της διετούς συνεργασίας του δικτύου Μουσείων ΠΙΟΠ με το ΕΑΜ.

Το ΠΙΟΠ με τη συνεχή βοήθεια του ΕΑΜ, και σε αγαστή συνεργασία μαζί του, επιχειρεί με αυτές τις εκθέσεις να δείξει τη συμπύκνωση της έννοιας του Ωραίου στην Αρχαιότητα, την υψηλή αισθητική ως αίτημα και επιδίωξη κάθε ανθρώπινης κοινωνίας, αλλά και ως κινητήριο δύναμη στην προαγωγή και παραγωγή της Τέχνης.

Η παρουσίαση θα ξεκινήσει από το Μουσείο στη Σπάρτη (πρώτο δεκαπενθήμερο Φεβρουαρίου έως πρώτο δεκαπενθήμερο Απριλίου 2018). Θα ακολουθήσουν τα Ιωάννινα (Απρίλιος- Ιούνιος) και η Τήνος (δεύτερο δεκαπενθήμερο Ιουνίου έως πρώτο δεκαήμερο Αυγούστου 2018).

Πηγή: https://www.liberal.gr