Έκθεση «Η Ελλάδα στον κόσμο. Greece the Eternal Light»

2017-10-10

Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου στις 19:00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης αφισών του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού με τίτλο «Η Ελλάδα στον κόσμο. Greece the Eternal Light», στις εγκαταστάσεις του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων.

Η έκθεση αποτελεί συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων και την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων, με την ευγενική υποστήριξη του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σε αυτήν παρουσιάζονται αφίσες από το 1929, χρονιά κατά την οποία με μέριμνα του Ελευθερίου Βενιζέλου συγκροτήθηκε το Ελληνικό Γραφείο Τουρισμού, μετέπειτα Ε.Ο.Τ., μέχρι και το 2009. Αρκετές από τις αφίσες είναι έργα σπουδαίων ζωγράφων, όπως των Γ. Μόραλη, Σ. Βασιλείου, Γ. Τσαρούχη, Π. Βυζάντιου, Γ. Βακιρτζή, Π. Τέτση, Μ. Κατζουράκη, Φ. Κάραμποτ και διάσημων φωτογράφων, όπως των Έλλης Σεραϊδάρη (Nelly's), Σ. Μελετζή, Δ. Χαρισιάδη, καθώς και σημαντικών γραφιστών.

Παράλληλα με τις αφίσες, εκτίθενται μπροσούρες από το 1926, όταν γίνονταν τα πρώτα βήματα προβολής της χώρας μας, πρωτότυπη τουριστική μακέτα χρονολογίας 1929 - 1932, καθώς και υλικό προβολής από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του Οργανισμού.

Η Έκθεση θα λειτουργεί από Τρίτη μέχρι Κυριακή, από τις 9.00 πμ. μέχρι και τις 2.00 μμ.

Διάρκεια έκθεσης: 14 Οκτωβρίου - 9 Νοεμβρίου 2017

Πηγή: https://www.haniotika-nea.gr/