Έκθεση «Ένας κόσμος συναισθημάτων»: Διεθνής διάκριση

2018-03-17

Tο ένα από τα δύο βραβεία κοινού που απονέμουν τα Global Fine Art Awards ετησίως απέσπασε η έκθεση με τίτλο «Ένας κόσμος συναισθημάτων, Αρχαία Ελλάδα 700 π.Χ.-200 μ.Χ.».

Η έκθεση παρουσιάστηκε στο Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Υόρκης, από τις 9 Μαρτίου έως τις 24 Ιουνίου 2017. Περισσότεροι από 49.000 επισκέπτες την παρακολούθησαν στη Νέα Υόρκη και περισσότεροι από 40.000 επισκέπτες στην Αθήνα και το Μουσείο της Ακρόπολης, όπου μεταφέρθηκε από τις 18 Ιουλίου μέχρι τις 19 Νοεμβρίου 2017, με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ωνάση.

Η μεγάλη απήχηση της έκθεσης, σε αριθμό επισκεπτών, αποτυπώθηκε και στην ψηφοφορία με τις προτιμήσεις του κοινού, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2018. Τα αποτελέσματα αυτής ανακοινώθηκαν σε σχετική εκδήλωση που έγινε την Πέμπτη 8 Μαρτίου στη Νέα Υόρκη. Όπως δήλωσαν οι διοργανωτές, η έκθεση «Ένας κόσμος συναισθημάτων», συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων στην τετράχρονη ιστορία του θεσμού.

Η έκθεση περιλάμβανε αγγεία, γλυπτά (από αγάλματα φυσικού μεγέθους από την Ακρόπολη μέχρι ταφικά ανάγλυφα), θεατρικές μάσκες, φυλακτά, νομίσματα και αναθήματα, καθώς και άλλα έργα τέχνης, η δημιουργία των οποίων ανάγεται από τις αρχές του 8ου αιώνα π.Χ. μέχρι και τον 2ο αιώνα μ.Χ. Πολλά από αυτά παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στις ΗΠΑ και ορισμένα ταξίδεψαν για πρώτη φορά εκτός ελληνικών συνόρων.

Πηγή: www.archaiologia.gr