Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 40€
Θέλετε να προωθήσετε την επιχείρησή σας; Επικοινωνήστε μαζί μας 

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1ου ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ"

2022-06-03

Η έκθεση παρουσιάζεται σε συνδιοργάνωση της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ. Ι. Κατσίγρα με το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο για παιδιά με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (ΔΑΔ) Λάρισας με στόχο να συμβάλει ουσιαστικά στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και προβληματισμό του κοινού σχετικά με ζητήματα διαφορετικότητας και ταυτότητας.

Στην έκθεση πρόκειται να παρουσιαστούν έργα μαθητών του σχολείου που εκπονήθηκαν κατά τη διάρκεια του έτους. Πολλά από τα έργα προέκυψαν ύστερα από προσωπική εργασία των παιδιών, ενώ άλλα μέσα από τη συνεργασία τους με τους/τις συμμαθητές τους/τριες τους και τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου. Ως στόχος των ομαδικών προσπαθειών τέθηκε η αποτύπωση των ιδιαίτερων χειρονομιών των παιδιών, η ανάπτυξη της λεπτής κινητικότητας, η ελεύθερη έκφραση, η συνεργασία και ο πειραματισμός με υφές και ανάγλυφα υλικά με σκοπό τη εξοικείωση των παιδιών με αισθητηριακά ερεθίσματα.

Τα έργα της έκθεσης απεικονίζουν την αλήθεια των μαθητών. Οι ατομικές τους εργασίες αποτελούν προϊόν «αυτόματης» δουλειάς με βάση τα ερεθίσματα από το οικογενειακό, κοινωνικό, φυσικό και ψηφιακό τους περιβάλλον. Από την αρχή κιόλας της σχολικής χρονιάς, τα παιδιά εργάστηκαν συστηματικά προς αυτή την κατεύθυνση με κάθε αναγκαία υποστήριξη και ενθάρρυνση.

Ωστόσο, η αισθητική και καλλιτεχνική αρτιότητα δεν αποτέλεσαν κίνητρο της προσπάθειας αυτής. Καταρρίπτοντας τα στερεότυπα, η ανάδειξη του έργου επιδιώκει την επικοινωνία και τη χωρίς φόβο αποδοχή της διαφορετικότητας.

Διάρκεια έκθεσης: 3 Ιουνίου - 3 Ιουλίου 2022

Πηγή: Δελτίο Τύπου, www.katsigrasmuseum.gr