Εγκαίνια εικαστικής έκθεσης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

2021-11-20

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης αναζητά με τις εικαστικές συμπράξεις του να προσφέρει μια νέα διάσταση στη μουσειακή εμπειρία. Σε έναν χώρο όπου οι αρχαιότητες της πόλης "συναντούν" συχνά τις εικαστικές προσεγγίσεις του σήμερα, ένας εμβληματικός ποιητής δίνει έμπνευση σε μια σημαντική έκθεση.


Με δύναμη και ευαισθησία 54 εικαστικοί μεταγράφουν στη δική τους γλώσσα την ποίηση του Ντίνου Χριστιανόπουλου, του ποιητή που αφουγκράστηκε και αποτύπωσε στο έργο του την ψυχή της Θεσσαλονίκης, όπως κανείς.

Η έκθεση "Η εποχή των ισχνών αγελάδων" είναι η ζωντανή απόδειξη της γόνιμης όσμωσης ανάμεσα στις δημιουργίες λόγου και τέχνης, αλλά και της ικανότητας που έχει η ποίηση να μετασχηματίζεται και να εκφράζεται μέσα από ένα ευρύ καλλιτεχνικό λεξιλόγιο. Ο εύστοχος τίτλος της έκθεσης αποτελεί αναφορά στην ομότιτλη ποιητική συλλογή του Ντίνου Χριστιανόπουλου, κατεξοχήν δείγμα της διακειμενικής συνομιλίας λογοτεχνικών κειμένων. Παραπέμπει, λοιπόν, άμεσα στους πολλαπλούς τρόπους με τους οποίους οι δημιουργίες των εκλεκτών καλλιτεχνών διαλέγονται με τον ποιητή, δημιουργούν πολλαπλές συζεύξεις και μάς προσφέρουν νέες ερμηνείες του ποιητικού κόσμου.

Η φιλοξενία του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος αποτελεί τιμή για το μουσείο μας. Ευχόμαστε στη νέα τους έκθεση κάθε επιτυχία!

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. 

ΗΜΕΡΟΜΗΝIA: 23 Νοεμβρίου 2021

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 12:00

ΧΩΡΟΣ: Αίθουσα Ιουλία Βοκοτοπούλου 

Πηγή: Δελτίο Τύπου