Διεθνές Θερινό Σχολείο Καβάφη 2018

2017-12-16

Μετά το εναρκτήριο «Διεθνές Θερινό Σχολείο Καβάφη» που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2017, με θέμα «Ο Καβάφης στον κόσμο», το Θερινό Σχολείο συνεχίζεται και αυτή τη χρονιά, εστιάζοντας στον Καβάφη και την Αρχαιότητα, ένα θέμα που μοιράζεται πολλά συνδετικά στοιχεία με τις οικουμενικές ανησυχίες του Θερινού Σχολείου 2017.

Το «Διεθνές Θερινό Σχολείο Καβάφη 2018» θα διαρκέσει από τις 9 έως τις 15 Ιουλίου και την επιμέλεια αυτού έχουν η Constanze Gothenke (Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης) και ο Δημήτρης Παπανικολάου (Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης). Επιπλέον, στα σεμινάρια θα συμμετέχουν οι ακόλουθοι διεθνείς προσκεκλημένοι ομιλητές και συνομιλητές: Alastair Blanshard (Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ), Johanna Hanink (Πανεπιστήμιο Μπράουν), Brooke Holmes (Πανεπιστήμιο Πρίνστον), Stefano Evangelista (Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης), Τάκης Καγιαλής (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων), Χριστόδουλος Παναγιώτου (καλλιτέχνης).

Οι δώδεκα (12) νέοι ερευνητές που θα επιλεγούν θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες από πανεπιστημιακούς διεθνούς φήμης, να διερευνήσουν τα δεδομένα νέων ερευνητικών προσεγγίσεων και να συμμετάσχουν στην τρέχουσα φιλολογική συζήτηση.

Διδακτορικοί φοιτητές, μεταδιδακτορικοί ερευνητές και νέοι ερευνητές των οποίων τα επιστημονικά ενδιαφέροντα σχετίζονται με τη Συγκριτική Λογοτεχνία, την Παγκόσμια Λογοτεχνία, τις Σπουδές Φύλου, τις Καβαφικές Σπουδές, τις Νεοελληνικές Σπουδές και συναφείς τομείς, ενθαρρύνονται να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής έως την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018.

Το Διεθνές Θερινό Σχολείο Καβάφη είναι μία διεθνής, ετήσια επιστημονική εκδήλωση που διοργανώνεται από το Αρχείο Καβάφη και το Ίδρυμα Ωνάση.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ