Διάλεξη του Michel Kaplan: "Πώς κατάφερε η Βυζαντινή αυτοκρατορία να επικρατήσει για έντεκα αιώνες;"

2018-11-10

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε συνεργασία με το CNRS (Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας), τη Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος θα πραγματοποιήσει τη Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018 (ώρα: 19:00την εκδήλωση με τίτλο: "Πώς κατάφερε η Βυζαντινή αυτοκρατορία να επικρατήσει για έντεκα αιώνες; "

Η εν λόγω διάλεξη πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων του CNRS «Ξεπερνώντας τα σύνορα της γνώσης». Ομιλητής θα είναι ο Michel Kaplan, ομότιμος καθηγητής και πρώην πρόεδρος του Πανεπιστημίου Paris 1 Panthéon-Sorbonne, ιστορικός διεθνούς φήμης με ειδίκευση στη βυζαντινή περίοδο. Συντονιστής θα είναι ο Αθανάσιος Μαρκόπουλος, ομότιμος καθηγητής βυζαντινής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

"Γιατί το Βυζάντιο εξασφάλισε έντεκα αιώνες κυριαρχίας, επιρροής και ευημερίας; Ο Mισέλ Καπλάν αναλύει τις γεωγραφικές, πολιτικές και ιδεολογικές συγκυρίες που μας επιτρέπουν να κατανοήσουμε την αξιοθαύμαστη μακροβιότητα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και όλα όσα της οφείλει ο σύγχρονος πολιτισμός."

Στα γαλλικά με ταυτόχρονη μετάφραση.

Πληροφορίες: 

Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος

Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 5:30 μ.μ.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση και διαδικτυακά εδώ


Πηγή: www.megaron.gr


Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

Τα νέα της εβδομάδας
 


Μ. Δευτέρα 22 Απριλίου 2019 για παιδιά ηλικίας 6-8 ετών, 11:00 - 12:30 Εκπαιδευτική δράση με εργαστήρι «Η ωραία Μυκηναία»
Μ. Τετάρτη 24 Απριλίου 2019 για παιδιά ηλικίας 9-12 ετών, 11:00 - 12:30 Εκπαιδευτική δράση με εργαστήρι «Η Τιμοκρίτη αναζητά τα μυστικά της ομορφιάς»

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη διοργανώνει την ημερίδα «Ένα βιβλίο, έξι αιώνες ιστορίας. Εκδόσεις από την αυγή της τυπογραφίας στις βιβλιοθήκες της Αθήνας» το Σάββατο 13 Απριλίου 2019, στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος, 2ας Μεραρχίας 36 & Ακτής Μουτσοπούλου, στον Πειραιά.