Διάλεξη του Michel Kaplan: "Πώς κατάφερε η Βυζαντινή αυτοκρατορία να επικρατήσει για έντεκα αιώνες;"

2018-11-10

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε συνεργασία με το CNRS (Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας), τη Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος θα πραγματοποιήσει τη Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018 (ώρα: 19:00την εκδήλωση με τίτλο: "Πώς κατάφερε η Βυζαντινή αυτοκρατορία να επικρατήσει για έντεκα αιώνες; "

Η εν λόγω διάλεξη πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων του CNRS «Ξεπερνώντας τα σύνορα της γνώσης». Ομιλητής θα είναι ο Michel Kaplan, ομότιμος καθηγητής και πρώην πρόεδρος του Πανεπιστημίου Paris 1 Panthéon-Sorbonne, ιστορικός διεθνούς φήμης με ειδίκευση στη βυζαντινή περίοδο. Συντονιστής θα είναι ο Αθανάσιος Μαρκόπουλος, ομότιμος καθηγητής βυζαντινής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

"Γιατί το Βυζάντιο εξασφάλισε έντεκα αιώνες κυριαρχίας, επιρροής και ευημερίας; Ο Mισέλ Καπλάν αναλύει τις γεωγραφικές, πολιτικές και ιδεολογικές συγκυρίες που μας επιτρέπουν να κατανοήσουμε την αξιοθαύμαστη μακροβιότητα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και όλα όσα της οφείλει ο σύγχρονος πολιτισμός."

Στα γαλλικά με ταυτόχρονη μετάφραση.

Πληροφορίες: 

Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος

Ελεύθερη είσοδος με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 5:30 μ.μ.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση και διαδικτυακά εδώ


Πηγή: www.megaron.gr


Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

Τα νέα της εβδομάδας
 

Ξενάγηση στην Οικία Τέλλογλου, στην πλατεία Αριστοτέλους, θα γίνει την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018, στις 18.00, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες της να γνωρίσουν έναν εμβληματικό χώρο όπου η τέχνη έχει αφήσει το στίγμα της.

Η Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος παρουσιάζει την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου στις 19.30 την έκθεση ΞΟΜΠΛΙΑ. Πλουμίδια και στολίσματα, με έργα εμπνευσμένα από την ενδυματολογική συλλογή του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου.