ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ KERRY BROWN ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

2022-04-19

Στο πλαίσιο της λειτουργίας του Κέντρου Κινεζικών Μελετών, το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη διοργανώνει διάλεξη την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022 και ώρα 19.00, με θέμα "The World According to Xi Jinping: How China​s Current Paramount Leader sees the Ambitions and Future of His Country".

Κύριος ομιλητής είναι ο Καθηγητής Κινεζικών Σπουδών και Διευθυντής του Lau China Institute στο King's College του Λονδίνου, Kerry Brown. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Δρ. Κωνσταντίνος Τσιμώνης, Λέκτορας Κινεζικής Κοινωνιολογίας στο Ινστιτούτο Lau China του King's College.

Με τον πρόσφατο αιματηρό πόλεμο στην Ουκρανία, η Διεθνής επιρροή της Κίνας βρίσκεται στο προσκήνιο. Εάν συνεκτιμήσουμε και τη σχεδόν σίγουρη επανατοποθέτηση του Xi Jinping στην αρχηγία του Κομμουνιστικού Κόμματος για μια άνευ προηγουμένου τρίτη θητεία, ποιο είναι το όραμά του για μια χώρα, στην οποία όλο και περισσότερο κυριαρχεί;

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη* (2ας Μεραρχίας 36, Πειραιάς).


Ο Kerry Brown είναι Καθηγητής Κινεζικών Σπουδών και Διευθυντής του Lau China Institute στο King's College του Λονδίνου. Είναι συνεργάτης του Asia Pacific Programme στο Chatham House, μέλος της Αυστραλιανής και Νεοζηλανδικής Σχολής Διακυβέρνησης (Australia New Zealand School of Government) στη Μελβούρνη και Συντάκτης του Journal of Current Chinese Affairs, που εκδίδεται από το Γερμανικό Ινστιτούτο Διεθνών Ζητημάτων του Αμβούργου. Είναι Πρόεδρος της Αρχαιολογικής Εταιρείας του Κεντ και μέλος του Mongolia and Inner Asia Studies Unit, του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ.

Ο Καθηγητής διηύθυνε το Europe China Research and Advice Network (ECRAN) από το 2011 έως το 2014. Έχει συγγράψει περισσότερα από 20 βιβλία με θέμα τη σύγχρονη πολιτική πραγματικότητα της Κίνας, ενώ έχει αρθρογραφήσει για όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά μέσα και έχει δώσει πλήθος τηλεοπτικών συνεντεύξεων με θέμα τη σύγχρονη Κίνα.

Η διάλεξη θα μεταδοθεί και μέσω της πλατφόρμας zoom.

Η είσοδος στους χώρους του Ιδρύματος επιτρέπεται με την επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης και εγγράφου ταυτοπροσωπίας. Απαραίτητη είναι η χρήση της μάσκας καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής στους χώρους του Ιδρύματος. Στον χώρο τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας για την αποφυγή της εξάπλωσης του Covid-19.

Πηγή: Δελτίο Τύπου