Διαδικτυακό Συνέδριο: «Η Οικονομία στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης»

2021-10-01

Ποια ήταν τα χαρακτηριστικά της οικονομίας κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης; Ποιες αλλαγές παρατηρούνται στην «οικονομία των Ελλήνων» των επαναστατημένων περιοχών, ποιες ήταν οι επιπτώσεις της «οικονομίας του πολέμου» με τη συνακόλουθη ανασφάλεια και τις υλικές καταστροφές; Πώς συντελέστηκε η μετάβαση από την προεπαναστατική οικονομία των Ελλήνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στη σύγχρονη, νεωτερική και φιλελεύθερη οικονομία του ελληνικού κράτους;
Ερωτήματα όπως τα παραπάνω οριοθετούν το οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ξέσπασε η Επανάσταση του 1821 και πρόκειται να συζητηθούν στο διαδικτυακό συνέδριο με θέμα: «Η Οικονομία στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης» που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ). 
Το διήμερο συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά 1 και 2 Οκτωβρίου 2021, εντάσσεται στο πλαίσιο των επετειακών δράσεων της «Πρωτοβουλίας 1821-2021». Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα παρουσιαστεί το ερευνητικό έργο του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών με θέμα «Τα οικονομικά του Αγώνα: Φορολογία και Κράτος» που υποστήριξε η Εθνική Τράπεζα.
Για να παρακολουθήσετε τις εργασίες του διαδικτυακού συνεδρίου είναι απαραίτητη η εγγραφή στο παρακάτω link:

https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_aCOPNjOlQ36LlDYuX0viYA 


Πηγή: Δελτίο Τύπου

Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

Τα νέα της εβδομάδας

University collections and museums are increasingly used for teaching. The latest issue of the University Museums and Collections Journal (Vol. 13, No. 2), edited by Alistair Kwan and Andrew Simpson, brings together essays from all over the world on the roles of university collections for state of the art pedagogy.

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Κουκλοθέατρο «Αντράλα», οργανώνει θεατρικό εργαστήρι για παιδιά, ηλικίας 5-12 ετών, την Κυριακή 29 Μαΐου (ώρες 11:00-13:00), στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.Πίνακες διάσημων πορτραίτων ζωντανεύουν με τους μικρούς φίλους σε ρόλο πρωταγωνιστή. Πως θα ήταν άραγε εάν τα παιδιά γινόντουσαν για...