Χρήστος Μποκόρος: «1821, η γιορτή»

2021-10-01

Γνωρίστε το πρωτότυπο αρθρωτό έργο του Χρήστου Μποκόρου «1821, η γιορτή», που παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη έως τις 10 Οκτωβρίου. Μια έκθεση για το φως και το σκοτάδι της ιστορίας, τον απόηχο της γαλανόλευκης, τους επιφανείς και αφανείς ήρωες, τη μοναξιά της Δόξας.
Την έκθεση υποστηρίζει το Ίδρυμα Μποδοσάκη και συνδιοργανώνεται από το Μουσείο Μπενάκη και την Εταιρεία Κοινωνικού Έργου και Πολιτισμού (ΕΚΕΠ), στο πλαίσιο της «Πρωτοβουλίας 1821-2021».

Διάρκεια έκθεσης: Έως 10 Οκτωβρίου 2021


Πηγή: Δελτίο Τύπου


Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

Τα νέα της εβδομάδας

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου διοργανώνει ημερίδα για την προσβασιμότητα ΑμεΑ στη μουσειακή εκπαίδευση, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Η Ine Alexaki, μια καθηγήτρια αγγλικών, συχνά στο instagram της ανεβάζει φωτογραφίες διαφόρων ατόμων και τα ονομάζει «αόρατα χέρια». Αυτά τα «αόρατα χέρια» είναι άνθρωποι οι οποίοι δουλεύουν για εμάς, προσπαθούν για εμάς χωρίς εμείς να τους γνωρίζουμε πολλές φορές. Ένα μουσείο, δεν αποτελείται μονάχα από τα εκθέματα αλλά και από «αόρατα χέρια» που...

Το Bata Shoe Museum, που βρίσκεται στο Τορόντο του Καναδά, εκθέτει τακτικά πάνω από 1000 παπούτσια και σχετικά αντικείμενα, επιλεγμένα από μια συλλογή σχεδόν 15.000 αντικειμένων, στο εμβληματικό και βραβευμένο κτήριο του αρχιτέκτονα Raymond Moriyama.