Χρήστος Μποκόρος: «1821, η γιορτή»

2021-10-01

Γνωρίστε το πρωτότυπο αρθρωτό έργο του Χρήστου Μποκόρου «1821, η γιορτή», που παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη έως τις 10 Οκτωβρίου. Μια έκθεση για το φως και το σκοτάδι της ιστορίας, τον απόηχο της γαλανόλευκης, τους επιφανείς και αφανείς ήρωες, τη μοναξιά της Δόξας.
Την έκθεση υποστηρίζει το Ίδρυμα Μποδοσάκη και συνδιοργανώνεται από το Μουσείο Μπενάκη και την Εταιρεία Κοινωνικού Έργου και Πολιτισμού (ΕΚΕΠ), στο πλαίσιο της «Πρωτοβουλίας 1821-2021».

Διάρκεια έκθεσης: Έως 10 Οκτωβρίου 2021


Πηγή: Δελτίο Τύπου


Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

Τα νέα της εβδομάδας

Μετά από δυο πολύ επιτυχημένους κύκλους μαθημάτων αφιερωμένα στην ευρωπαϊκή τέχνη του 19ου και του 20ου αιώνα, ξεκινά τον Δεκέμβριο σε έναν ξεχωριστό χώρο, την οικία Τέλλογλου, στην πλατεία Αριστοτέλους, ο νέος κύκλος μαθημάτων ιστορίας τέχνης με αναφορά στην νεοελληνική τέχνη, που διατρέχει τον 19ο και τον 20ο αιώνα.

Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. σε συνεργασία με τον φορέα πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» και με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 παρουσιάζει την έκθεση «Καράβια θρύλοι των θαλασσών κατά την Εθνεγερσία του 1821». Τα εγκαίνια της...