Αρχαιολογικό Μουσείο το «Ξενοκράτειο» στο Μεσολόγγι

2017-11-30

Με την ένταξη της αποκατάστασης του «Ξενοκράτειου» κτιρίου στα έργα της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (Ο.Χ.Ε.) Μεσολογγίου - Αιτωλικού, το Μεσολόγγι θα αποκτήσει σε λίγο καιρό αρχαιολογικό μουσείο. Το «Ξενοκράτειο» από σχολικό κτίριο θα μετατραπεί σε μουσειακό χώρο με τη δημιουργία και οργάνωση μόνιμης έκθεσης αρχαιολογικών συλλογών. 


«Με την ένταξη του "Ξενοκράτειου" στα έργα της στρατηγικής Ο.Χ.Ε. Μεσολογγίου - Αιτωλικού υλοποιούμε ένα όραμα», δήλωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και πρόσθεσε: «Σχεδιάσαμε μια Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Μεσολογγίου - Αιτωλικού και προχωράμε στην υλοποίησή της, ώστε να κάνουμε την περιοχή μας, μία σύγχρονη Περιφέρεια πολιτισμού, τουρισμού και ανάπτυξης. Με το "Ξενοκράτειο" μουσείο στο Μεσολόγγι, αποκτά μουσείο και η έδρα της Αιτωλοακαρνανίας, γιατί η διατήρηση, η προστασία και η ανάδειξη των πολιτιστικών μας μνημείων είναι μείζονος σημασίας για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας».


Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος σημείωσε πως «θα παραδώσουμε στην πόλη και στο δήμο μας ένα μεγάλο έργο, το οποίο είχε μείνει για καιρό σε επίπεδο υποσχέσεων» και πρόσθεσε ότι «το αρχαιολογικό μουσείο Μεσολογγίου με την ολοκλήρωση των εργασιών, θα περιλαμβάνει ένα λειτουργικό κτίριο συνολικού εμβαδού 1.335 τ.μ. με πλήρη εξοπλισμό των εκθεσιακών του χώρων, φιλόξενο για τους συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες και απόλυτα προσεγγίσιμο στην ενημέρωση ή τη διαδραστική εκπαιδευτική διαδικασία».

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Οκτώβριο του 2020.

Πηγή: https://news.in.gr