Απόκριες στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης!

2022-02-16

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) γιορτάζει τις Απόκριες και πραγματοποιεί σε συνεργασία με «Το τρένο της χαράς», δραστηριότητες για παιδιά, ηλικίας 5-12 ετών, με τίτλο «Γνωρίζουμε τον Αρλεκίνο», το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου (ώρες 12:30 και 14:15), στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα.

Το παιδικό βιβλίο της Ζωρζ Σαρή «Ο Αρλεκίνος» (Εκδόσεις Πατάκη), που αναδεικνύει τη δύναμη της αγάπης, την αξία της φαντασίας αλλά και την έννοια της συμπερίληψης, ζωντανεύει μέσα από την αφήγηση της παιδαγωγού-εμψυχώτριας Ελένης Κουσκουρέλου. Στη συνέχεια, οι μικροί φίλοι θα γνωρίσουν διαφορετικές απεικονίσεις της μορφής και των γεωμετρικών στοιχείων της στολής του Αρλεκίνου στη σύγχρονη και παραδοσιακή τέχνη. Τέλος, αντλώντας έμπνευση από την ιστορία του Αρλεκίνου, τα παιδιά θα φτιάξουν τα δικά τους αποκριάτικα έργα, μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες όπως ζωγραφική, κολλάζ και κατασκευές.

Η συμμετοχή και τα υλικά είναι δωρεάν για το κοινό. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27950 31630 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00) ή στο email ymy@piraeusbank.gr.
*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Πηγή: Newsletter