Αποκριά και Κούλουμα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

2018-02-12

To Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) έχει ετοιμάσει ένα υπέροχο εορταστικό πρόγραμμα που κορυφώνεται την Κυριακή της Αποκριάς, 18/2 και Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα, 19/2. Έθιμα από όλη την Ελλάδα, παραδοσιακή μουσική και το καθιερωμένο πέταγμα του χαρταετού θα χαρίσουν στους επισκέπτες μια όμορφη εμπειρία.

Σε ρυθμούς καρναβαλιού κινείται το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος την Κυριακή της Αποκριάς (18/02), από τις 11.00 μέχρι και τις 16.00 με DJ set, λατινοαμερικάνικους ήχους και ορχήστρες κρουστών. Επιπλέον, εργαστήρια face painting περιμένουν τους επισκέπτες στο Ξέφωτο και τον Πευκώνα, ενώ παιδιά και γονείς θα παίζουν παραδοσιακά αποκριάτικα παιχνίδια, αναβιώνοντας έθιμα από όλη την Ελλάδα κατά την προσπάθειά τους να βρουν το βασιλιά Καρνάβαλο.

Ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να κάνει ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι! Το σήμα έναρξης δίνει στο Ξέφωτο ο DJ Panama Cardoon, προσκαλώντας το κοινό να χορέψει και δίνοντας μια τροπική χροιά σε διαφορετικά είδη μουσικής, όπως World Electronic, Global Bass, Hip Hop και Breaks. Στη συνέχεια οι Malabi Tropical έρχονται από το Ισραήλ με κύρια όργανα το ακορντεόν, το charango, το σαξόφωνο, την κιθάρα κι ένα σετ τυμπάνων και ανεβαίνουν στη σκηνή, συνδυάζοντας τις μελωδίες της Μέσης Ανατολής με τον δυναμικό ρυθμό των ήχων της Λατινικής Αμερικής.

Επίσης, οι Βloco Swingueira επιστρέφουν για δεύτερη χρονιά στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ με ένα μουσικοχορευτικό show με ποικίλους τύπους κρουστών και εντυπωσιακές χορογραφίες.

Την Καθαρά Δευτέρα το Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος γεμίζει με την Ελληνική Κλασική Δημοτική Μουσική της Βασιλικής Καρακώστα, η οποία μαζί με μια ομάδα εξαίρετων μουσικών προσκαλεί σε ένα μουσικό ταξίδι με παραδοσιακούς στίχους, ρυθμούς και μελωδίες από όλη την Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ