«Ανακαλύπτοντας τα μυστικά του Ταύρου»

2019-04-05

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει για το κοινό σειρά μηνιαίων πολιτιστικών περιπάτων στην ευρύτερη περιοχή του Ταύρου. Σκοπός αυτών είναι η εξερεύνηση της βιομηχανικής κληρονομιάς του 20ού αιώνα και της τοπικής ιστορίας, από την Πέμπτη 11 Απριλίου και κάθε δεύτερη Πέμπτη του μήνα (ώρες 17:30-19:30), με σημείο συνάντησης το κτήριο του Ιστορικού Αρχείου ΠΙΟΠ, στον Ταύρο.

Ειδικότερα: "Από το πυργάκι του Ρουφ της Αμαλίας μέχρι τη σημερινή λεωφόρο Πέτρου Ράλλη, κτηριακά κελύφη της περιόδου της οικονομικής ανασυγκρότησης της χώρας (1946-1960) που διασώζονται στην περιοχή «ζωντανεύουν» μέσα από αρχειακές πηγές και αφηγήσεις. Μνήμες όπως τα παγωτά ΑΣΤΥ, τα μοκασίνια ΕΛΒΙΣ, τα νήματα ΒΙΕΡ διηγούνται τη δική τους ιστορία. Με τη βοήθεια του αρχειονόμου-βιβλιοθηκονόμου Δημήτρη Ραμαντάνογλου, οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν την περιοχή και θα ανακαλύψουν πώς ο «μέσος χώρος» ανάμεσα σε Αθήνα και Πειραιά, μια αγροτική περιοχή Μικρασιατών προσφύγων, μετατράπηκε τις δεκαετίες του 50' και του 60' σε κέντρο βιομηχανικής ανάπτυξης βυρσοδεψίας, επεξεργασίας δερμάτων, κεραμοποιίας, χυμοποιίας, υποδηματοποιίας κ.ά."


Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν. Απαραίτητη η προσυνεννόηση.
Ώρα προσέλευσης: 17:15 


Για την εγγραφή των συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (τηλ.:210 3418011, Δευτ.-Παρ. 10:00-17:00).

Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, 17778, Ταύρος
Τ.: 210 3418051 | www.piop.gr 


Πηγή: Δελτίο Τύπου

Πρόσφατες δημοσιεύσεις 

Τα νέα της εβδομάδας
 

Τα Προγράμματα ανάλογα με την ηλικία και την εβδομάδα επιλογής,
θίγουν με τον πλέον εκπαιδευτικό αλλά και ψυχαγωγικό τρόπο
τα ζητήματα της Φύσης και της Κλιματικής Αλλαγής,
την Αστρονομία και τη Μηχανική.

A leather saddle dated to between 700 and 400 B.C. has been recovered from a woman's grave at Yanghai cemetery in the arid desert of northwestern China's Turpan Basin, according to a Live Science report.