"Ανα-θεωρώντας τη σχέση ανθρώπου-Φύσης /Κόσμου. Από τον Εμπεδοκλή στον Παπαδιαμάντη" - Κύκλος διαλέξεων της Φιλοσοφικής Ακαδημίας

2023-02-20

«Κύκλος διαλέξεων της Φιλοσοφικής Ακαδημίας»

2η Διάλεξη: Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023, στις 19:00

Δημήτρης Λαμπρέλλης Καθηγητής της Φιλοσοφίας (Πάντειο Πανεπιστήμιο), Διευθυντής «Ερευνητικού Κέντρου Βιοπολιτικής» του Παντείου Πανεπιστημίου

«Ανα-θεωρώντας τη σχέση ανθρώπου-Φύσης /Κόσμου. Από τον Εμπεδοκλή στον Παπαδιαμάντη»

Ὁ Δημήτρης Ν. Λαμπρέλλης είναι Καθηγητής τῆς Φιλοσοφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Διδάσκει, ακόμη, στο ΠΜΣ τοῦ Τμήματος Φιλοσοφίας τοῦ ΕΚΠΑ, στο ΠΜΣ «Βιοηθικὴ - Ιατρική Ηθική» τοῦ ΑΠΚΥ καὶ στο Διιδρυματικὸ ΠΜΣ «Ζώα: Ηθική, Δίκαιο, Ευζωία» τοῦ Τμήματος Φιλοσοφίας τοῦ ΕΚΠΑ καὶ τοῦ Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ. Είναι, επίσης, Ιδρυτής καὶ Διευθυντής τοῦ «Ερευνητικού Κέντρου Βιοπολιτικῆς» τοῦ ἰδίου Πανεπιστημίου. Δημοσίευσε φιλοσοφικές μελέτες καὶ άρθρα στην Ελλάδα καὶ στο εξωτερικό καὶ έλαβε μέρος σὲ φιλοσοφικά Συνέδρια. Έχει ήδη εκδώσει δεκαεννέα φιλοσοφικά βιβλία. Είναι, ακόμη, Ιδρυτής καὶ Διευθυντής Έκδοσης τῆς Επετηρίδας Φιλοσοφικής Έρευνας δια - ΛΟΓΟΣ. Είναι, επίσης, Ιδρυτής καὶ Διευθυντής τῆς Σειράς δια - ΛΟΓΟΣ/ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ των Εκδόσεων Παπαζήση.

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το εργαστήριο της Φιλοσοφικής Έρευνας πάνω στο Φαντασιακό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Ερευνητικό Κέντρο Βιοπολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου εγκαινιάζουν το 2023 τον νέο κύκλο διαλέξεων της Φιλοσοφικής Ακαδημίας.

Σημαντικοί πνευματικοί άνθρωποι -φιλόσοφοι, επιστήμονες, καλλιτέχνες- ανοίγουν τη σκέψη τους στο κοινό της Θεσσαλονίκης και συζητούν μαζί του τα προβλήματα της ύπαρξης, της κοινωνίας και της δημιουργίας στο πλαίσιο ενός τεχνολογημένου κόσμου, όπου η ειρήνη συνεχίζει να είναι το πρώτο ζητούμενο. Τη στιγμή που η ελευθερία του ανθρώπου δοκιμάζεται από την κυριαρχία των λίγων και την αδράνεια των πολλών, η ακαδημαϊκή κοινότητα προσκαλεί σε έναν ουσιαστικό διάλογο ανάμεσα στον βαθύτερο εαυτό μας και την εξωτερική μας πράξη. Συντονίζει ο Παναγιώτης Δόικος, Αναπληρωτής Καθηγητής της Φιλοσοφίας του Α.Π.Θ.

Ακολουθεί συζήτηση με το κοινό.

Είσοδος ελεύθερη.

Πληροφορίες: ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

τηλ: 2310602599 | email:kepothe@otenet.gr | www.kepo.gr | https://kepo.gr/festival/

Πηγή: Δελτίο Τύπου