Αέρας ανανέωσης στο Μουσείο Ερρίκου Σλήμαν

2017-09-09

Το Μουσείο του Ερρίκου Σλήμαν βρίσκεται στην πόλη Ανκερσάγκεν και πρόκειται για έναν μικρό χώρο, όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια ο Γερμανός αρχαιολόγος. Σήμερα, φιλοξενεί ειδικές εκθέσεις και εκδηλώσεις αφιερωμένες στη ζωή και το έργο του Σλήμαν. 

Heinrich Schliemann
Heinrich Schliemann

Παρόλο που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό στο ευρύ κοινό, έχει ερευνητική δραστηριότητα και πλούσιο αρχείο με χειρόγραφες σημειώσεις του αρχαιολόγου ενώ εστιάζει σε σημαντικές στιγμές των αρχαιολογικών ανασκαφών, που αποτέλεσαν σταθμούς στην επιστήμη της αρχαιολογίας.

Τα επόμενα χρόνια το Μουσείο του Σλήμαν θα αποκτήσει νέα όψη με μια ανανεωμένη μόνιμη έκθεση. Βασικά σημεία της νέας έκθεσης θα είναι "ο Σλήμαν και η εποχή του", "η συμβολή του στην εξέλιξη της αρχαιολογίας", "οι ανασκαφές στην Τροία", "η σχέση του Σλήμαν με την περιοχή του Μεκλεμβούργου-Πομερανίας" καθώς και οι επιρροές που δέχθηκε από προσωπικότητες που έζησαν και έδρασαν εκεί. 

Οι εργασίες υπολογίζεται να ολοκληρωθούν έως το 2019, σύμφωνα  με τις δηλώσεις του διευθυντή του φορέα, Ράινερ Χίλζε.

Πηγή:https://www.dw.com/el/%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CF%8C%CF%88%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CF%83%CE%BB%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CE%BD-%CE%BC%CE%AD%CF%87%CF%81%CE%B9-%CF%84%CE%BF-2019/a-40221471