70.000 ευρώ για την ίδρυση μουσείου αγροτικού κινήματος

2018-03-18

Η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, κατά την επίσκεψή της στο χώρο του μνημείου του αγρότη στο Κιλελέρ, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί στην περιοχή, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως έχει εξασφαλιστεί το ποσό των 70.000 ευρώ για την επικαιροποίηση της παλαιάς μελέτης για το εθνικό μουσείο αγροτικού κινήματος στο Κιλελέρ. Το μουσείο μας δίνει αυτοπεποίθηση και κυρίως μας δίνει αισιοδοξία για το μέλλον. Είναι ένα μουσείο με δυναμική, καθώς δεν θα είναι μόνο ένας εκθεσιακός χώρος, αλλά και ένας χώρος συνεδριακός, χώρος εκπαίδευσης, σεμιναρίων, σύνδεσης του αγροτικού κινήματος με τον πολιτισμό, αλλά και με τις εναλλακτικές μορφές αγροτικής ανάπτυξης και του τουρισμού».

Η κ. Κονιόρδου υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία που θα έχει το Μουσείο, ειδικά για τους νέους ανθρώπους που θα κατανοήσουν πως «τίποτε δεν πρέπει να παίρνουμε ως αυτονόητο καθώς όσα ζούμε και χαιρόμαστε σήμερα κάποιοι έδωσαν το αίμα τους», τονίζοντας πως ο φορέας «μπορεί να αποτελέσει ένα παράδειγμα για το τι μπορεί να επιτευχθεί όταν όλοι συνεργάζονται προς ένα κοινό σκοπό».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Βαγενά, ευχαρίστησε την κ. Κονιόρδου για την δέσμευση των χρημάτων που αφορούν το Μουσείο, ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος δήλωσε πως στο συγκεκριμένο Μουσείο μπορούν γίνουν πολλά πράγματα, αλλά και να γνωρίσει και ο μαθητής και η εκπαίδευση πολλά από την εξέγερση του Κιλελέρ.

Ο δήμαρχος Κιλελέρ, Θανάσης Νασιακόπουλος, ανέφερε πως με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου έχει παραχωρηθεί ο χώρος του μνημείου όπου θα κατασκευαστεί το Μουσείο αγροτικού κινήματος και το επόμενο διάστημα αναμένονται να σταλούν και τα δικαιολογητικά από το δήμο για την επικαιροποίηση της μελέτης.

Πηγή: www.sofokleousin.gr