10χρονο αγόρι εντοπίζει λάθος στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου

2017-07-29

Είναι ευρέως διαδεδομένη η άποψη ότι τα μουσεία γνωρίζουν τα πάντα, δεν κάνουν λάθη και με λίγα λόγια, αποτελούν την "αυθεντία". Πρόκειται για μια εσφαλμένη θεώρηση των μουσείων καθώς σε αυτούς τους φορείς εργάζονται άνθρωποι. Και οι άνθρωποι κάνουν λάθη...

Παράδειγμα αυτής της άποψης αποτελεί ένα τελευταίο περιστατικό που έλαβε χώρα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου και αφορά ένα σφάλμα που υπήρχε σε λεζάντα της έκθεσης του φορέα. Το λάθος εντοπίστηκε από ένα 10χρονο αγόρι που επισκέφθηκε το Μουσείο με την οικογένειά του στις 21 Ιουλίου.

Ο Charlie αγαπά την Παλαιοντολογία από πολύ μικρός και διαθέτει πολλές γνώσεις για τους δεινόσαυρους. Κατά την επίσκεψή του στο Μουσείο, παρατήρησε πως μια λεζάντα ήταν λάθος αφού η εικόνα έδειχνε έναν Protoceratop ενώ η λεζάντα έγραφε Oviraptor. Παρατηρώντας το, ο Charlie ειδοποίησε τη μητέρα του, η οποία στην αρχή δεν τον πίστεψε καθώς θεωρούσε πως ήταν αδύνατον το Μουσείο να έχει κάνει λάθος. Ύστερα από επιμονή του 10χρονου αγοριού, οι γονείς του ενημέρωσαν έναν υπάλληλο του φορέα και η συνέχεια δικαίωσε τον Charlie! 

Πράγματι, το Μουσείο είχε κάνει λάθος στην τοποθέτηση εικόνας και λεζάντας, κάτι που είναι φυσικό να συμβεί ειδικά όταν γίνεται ανακαίνιση. Οι υπεύθυνοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας δήλωσαν πως μετά τον εντοπισμό του λάθους από το 10χρονο αγόρι, θα προχωρήσουν σε άμεση αποκατάστασή του. 


Πηγή: https://www.bbc.com/news/uk-england-essex-40738958