5 Από τις πιο όμορφες σκάλες μουσείων στον κόσμο

2023-03-28

Γράφει η Ξανθούλα Νταναβάρα 

Γιατί οι άνθρωποι έχουν την ανάγκη να φωτογραφίζουν τις σκάλες ενός εσωτερικού κτιρίου, ενός μουσείου ή εξωτερικές σκάλες που θα εντοπίσουν στην γειτονιά τους; Ίσως γιατί κάποιες φορές αυτές φτάνουν στα όρια να θεωρούνται έργα τέχνης. Ορισμένες κατασκευές, όπως θα δούμε παρακάτω, σε κάποια από τα πιο γνωστά μουσεία και γκαλερί του κόσμου, είναι τόσο όμορφα σμιλεμένες και κατασκευασμένες που προκαλούν δέος στους θεατές. Ας δούμε λοιπόν, 5 από τις πιο όμορφες σκάλες μουσείων στο κόσμο.

  • Bramante, Μουσείο Βατικανού


Μια από τις αναγνωρίσιμες και πολυφωτογραφημένες σκάλες στο κόσμο.


  • Μουσείο Kunsthistorisches, Βιέννη

Η κύρια σκάλα του μουσείου και μια από τις πιο σημαντικές αφού απεικονίζει σημαντικές περιόδους στην ιστορία της τέχνης.

  • Neue Galerie, Νέα Υόρκη

Μπορεί οι πιο πολλοί να επισκέπτονται την συγκεκριμένη γκαλερί για να δουν έναν από τους πιο γνωστούς πίνακες του Gustav Klimt ωστόσο η συγκεκριμένη εσωτερική σκάλα είναι που τραβάει εξίσου τα βλέμματα.


  • Μουσείο Λούβρου, Γαλλία

Η πρώτη λέξη που μου έρχεται βλέποντας αυτές τις σκάλες είναι δέος. Η ομορφιά που κρύβουν οφείλεται στο άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης.

  • Γκαλερί Dior, Γαλλία

Μια σκάλα γεμάτη μόδα, ιστορία, τέχνη και αξεπέραστα ρούχα του οίκου Dior.


Υ.Γ. Αν έχετε επισκεφτεί μια από αυτές τις σκάλες θα θέλαμε πολύ να δούμε τις δικές σας φωτογραφίες και να ακούσουμε τα συναισθήματα σας.