Όλα τα άρθρα...

Εδώ θα βρείτε όλα τα άρθρα του ιστοχώρου με σειρά δημοσίευσης από το πιο πρόσφατο στο παλαιότερο.
 

Πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την εκτέλεση των αρχαιολογικών εργασιών του υποέργου «Συντήρηση, επισκευή, βελτίωση υποδομών και αποκατάσταση στα μνημειακά κελύφη της νησίδας Μουσείων Κάστρου Χώρας Νάξου - Δημιουργία της Νησίδας Μουσείων Κάστρου Χώρας Νάξου» της πράξης «ΝΗΣΙΔΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ...

Η Αναγεννησιακή τέχνη οδήγησε στην ανανέωση των θεμάτων και της αισθητικής στην Ευρώπη. Η καλλιτεχνική παραγωγή την περίοδο αυτή είναι δύσκολο να οριοθετηθεί χρονικά, ωστόσο θεωρούμε πως ξεκίνησε στην Ιταλία τον 15ο αιώνα και διαδόθηκε στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την εκτέλεση των αρχαιολογικών εργασιών του έργου «Αποκατάσταση Πύργου Αμπελικού».

Στους χώρους του λουτρού επικεντρώθηκαν οι εργασίες της φετινής συστηματικής αρχαιολογικής έρευνας στο Χιλιομόδι Κορινθίας, στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «Αρχαίας Τενέας», υπό τη διεύθυνση της αρχαιολόγου Δρ. Έλενας Κόρκα και με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού....

Ο νέος χρόνος καταφθάνει και η χαρά δεν περιγράφεται! Φωτάκια, δεντράκια, στολίδια, τραγούδια, αγαπημένοι άνθρωποι και φυσικά, φαγητό. Είναι η πιο γιορτινή και αγαπησιάρικη εποχή του χρόνου, κι έχοντας μπει σε εορταστικό κλίμα, είπαμε να ετοιμάσουμε ένα κουίζ για εσάς.

Με αφορμή τη λήξη της έκθεσης «ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ '21: ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ» (10/01/2022 ) το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (ΕΙΜ) διοργανώνουν ξεναγήσεις και σχετικές ομιλίες στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης.
Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022 (ώρες 11:30-15:00)Ο επιμελητής του ΕΙΜ Φίλιππος Μαζαράκης-Αινιάν...

In a year dominated by disheartening news, archaeological and cultural discoveries offered a welcome distraction. 2021 yielded an array of intriguing finds, particularly as lockdowns lifted and researchers returned to the field.

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει, την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου (ώρα 12:00), διαδικτυακό εργαστήρι βιβλιοδεσίας για ενήλικες.Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μία γαλλική διακοσμητική ραφή βιβλίων. Με τη βοήθεια της Ιφιγένειας Λελοβίτη θα βιβλιοδετήσουν το δικό τους σημειωματάριο της νέας χρονιάς.Η...

Τα έθιμα αποτελούν παγιωμένους τρόπους έκφρασης και υλοποίησης αντιλήψεων και νοοτροπιών σχετικών με τις μεταφυσικές και θρησκευτικές αντιλήψεις των ανθρώπων. Παρότι διαφοροποιούνται ως προς τις εξωτερικές εκδηλώσεις τους, αναλόγως του πολιτισμικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο διαμορφώνονται, συνεχίζουν να δημιουργούνται έως τις μέρες μας.