Όλα τα άρθρα...

Εδώ θα βρείτε όλα τα άρθρα του ιστοχώρου με σειρά δημοσίευσης από το πιο πρόσφατο στο παλαιότερο.
 

Το 2017 η Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας αποκάλυψε το ιερό της Αμαρυσίας Αρτέμιδος στην περιοχή Παλαιοχώρια, ανατολικά της σημερινής Αμαρύνθου. Την ταύτιση των κτιρίων που ανασκάφηκαν τα τελευταία δέκα χρόνια με τον ιερό χώρο, επέτρεψαν οι ενσφράγγιστες κεραμίδες που φέρουν το όνομα...

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, το Βρετανικό Μουσείο δήλωσε πως θα επιστρέψει μια συλλογή αρχαιοτήτων από το Ιράκ, που λεηλατήθηκε μετά την πτώση του Σαντάμ Χουσεΐν. Πρόκειται για 8 αντικείμενα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή ενός εμπόρου στο Λονδίνο και κατασχέθηκαν το Μάιο του 2003 από την αστυνομία.

National Council On Public History announced its first NCPH Twitter Mini-Con, which will take place October 18-19, 2018. The theme for the conference is (Re)Active Public History and is rooted in a desire to critically discuss the active ways that public historians engage with the public, the past, and historical scholarship.

Οι εργασίες που πραγματοποιούνταν στον αρχαιολογικό χώρο της Αμβρακίας με σκοπό την ανάδειξη του Μικρού Θεάτρου, έφεραν στο φως ένα εύρημα σημαντικής αρχαιολογικής αξίας, που προσθέτει νέα στοιχεία σχετικά με την πόλη της Αμβρακίας. Η Αμβρακία ήταν σημαντική κορινθιακή αποικία που εξελίχθηκε σε σημαντική πόλη-κράτος στη βορειοδυτική Ελλάδα.

Ένα χρυσό ενώτιο, μήκους 4 εκατοστών, που πιστεύεται ότι χρονολογείται πριν από περίπου 2.200 χρόνια και αναπαριστά το κεφάλι ενός κερασφόρου ζώου, ανακαλύφθηκε σε ανασκαφή κοντά στην τοποθεσία των αρχαίων εβραϊκών ναών στην Ιερουσαλήμ και ισραηλινοί αρχαιολόγοι κάνουν λόγο για μια σπάνια ένδειξη της ελληνιστικής επιρροής, καθώς είναι το πρώτο του...

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει ετοιμάσει για το κοινό ποικίλες δράσεις για το καλοκαίρι. Μια από αυτές είναι και το "Καλοκαιρινό πικ-νικ στη σκιά της τέχνης!"

Ολοκληρώθηκαν οι φετινές ανασκαφικές εργασίες στο ιερό του Απόλλωνα στη θέση Μάντρα στο ακατοίκητο νησί Δεσποτικό, δυτικά της Αντιπάρου. Οι ανασκαφικές εργασίες, που διήρκησαν από τις 28 Μαΐου 2018 έως τις 6 Ιουλίου 2018, πραγματοποιήθηκαν και φέτος υπό τη Διεύθυνση του αρχαιολόγου της ΕΦΑ Κυκλάδων κ. Γιάννου Κουράγιου και χάρη στις ευγενικές...

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού εξέδωσε Δελτίο Τύπου σχετικά με την εξέλιξη των εργασιών στον Λόφο Καστά στην Αμφίπολη. Δείτε παρακάτω τη σχετική ανακοίνωση: